Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle sinema ve dizi oyuncusu Maral Büyüksaraç hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Bülent Arınç'ın bir televizyon programında kadınlar hakkında söylediği sözlere itiraz eden ve kendi sayfasında cevap veren Maral Büyüksaraç, Arınç'ın tepkisini çekti. Avukatı aracılığıyla hakaret davası açan Arınç, Büyüksaraç'ın hapisle cezalandırılmasını istiyor.

Bülent Arınç, 28 Temmuz 2014 tarihinde çıktığı bir televizyonda programında "İffet çok önemli. Sadece bir isim değil kadın için de bir süstür iffet. Erkek içinde bir süstür. Kadın iffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak. İffetini koruyacaksın." demişti. Bülent Arınç'ın bu açıklamaları bazı ünlü isimler tarafından sert şekilde eleştirilmişti. Gezi Parkı ve Greenpeace eylemlerinin bilinen ismi Maral Büyüksaraç da Arınç'ın sözlerine tepki göstermiş ve sayfasında, "Ne komik şey kahkaha atacağım ve iffetsiz olacagim. Mini etekli kahkaha atarsam ne olacağım acaba. Bu algı tarafından yönetiliyor olmamıza tüm dünya güler. Hep beraber bu çocuk zekalıya hoppa ahhaaahaa." diye cevap vermişti. Büyüksaraç'ın bu sözlerinden sonra harekete geçen Bülent Arınç, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Maral Büyüksaraç'ın Bülent Arınç'a hakaret ettiği gerekçesiyle Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Oyuncu Maral Büyüksaraç, Ocak ayında Bülent Arınç'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak. Suçlu bulunması halinde 2 yıl 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Davaya sosyal paylaşım sitesi üzerinden tepki gösteren Maral Büyüksaraç, "Boş yere acılan bir davada 5 yıl hapis ile yargılanıyorum. Bu ülkede haksızlığı anlayabilecek haklı insanlardanım. Kimse bana hukuktan söz etmesin." notunu paylaştı. Bülent Arınç'ın kadınlar hakkındaki sözlerine tepki gösteren diğer ünlülere dava açıp açmadığı henüz bilinmiyor.