Bursa'da yolda bozulan aracını kaldırıma park ederek işe giden sürücü, bombalı araç korkusuyla paniğe neden oldu. Aracın yanına gelen polis ekipleri, bagajındaki valiz görünce alarma geçti. Yolu trafiğe kapatan ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Son günlerde yaşanan terör olayları en küçük bir şüpheli araç veya pakette büyük paniğe neden oluyor. Bunlardan biri de bu gün Bursa’da yaşandı. Osmangazi ilçesinde emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü yakınında bırakılan araç paniğe neden oldu. İzmir istikametinden kent merkezine doğru gelmekte olan Mehmet Durba yönetiminde ki 34 LTF 77 plakalı araç bozuldu. Bunun üzerine sürücü Durba, kardeşlerine aracı almalarını söyledikten sonra işe yetişmek için kaldırıma bırakıp ayrıldı.

Kardeşleri aracın yanına gelmeden olay yerine ulaşan polis ekipleri yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Araca kontrollü bir şekilde yaklaşan polisler, bagajında valiz görünce hemen geri çekili. Aracın bomba yüklü olmasından şüphelenen ekipler yaklaşık yarım saat yolda araç ve insan trafiğine izin vermedi. Olay yerine çağrılan bomba uzman ekipleri gerekli çalışmaları yaparken, olay yerine aracın sahipleri geldi. Polisin kimlik kontrolünden sonra araca yaklaştırılan sahipleri, araçta gerekli incelemenin yapılmasına yardımcı oldu. Öncelikle aracın bagajındaki valizi açtıran ekipler içinde elbise olduğunu görünce derin bir nefes aldı. Aracı didik didik arayan polisler, daha sonra yolu trafiğe açarak normale döndü.

ARACI ALMAYA GELDİK OLAYLA KARŞILAŞTIK

Sürücü Mehmet Durba’nın arızalandığı için aracı yolda bıraktığını anlatan kardeşi, “Araç bozulmuş da, bunlarda bırakıp işe yetişmek için gitmişler. Bizde geldik aracı çekecektik tamirciye götürecektir olayla karşılaştık. Bagajı polisler açmış ve valizi görünce şüphelenmişler.” dedi. Aracın sürücüsü Mehmet Durba ise konuşmak istemedi.