Ankara’da bir vatandaşın adına haberi olmadan 50 tane cep telefonu hattı açıldı. Mağdur vatandaş Bilal Ulaş, bazı hatların 17 yıllık olduğunu aktardı. Bir arkadaşının başına buna benzer olay geldiğini, bunun üzerine şüphelendiğini ve e-Devlet üzerinden kontrol edince durumu öğrendiğini söyleyen Ulaş, “Arkadaşım da tesadüfen görmüş, 'adıma hat açılmış, tanımadığım numaralar var' diye. Hatta güldüm. Sonra bir baktım aynı şey benim başıma geldi, üzerimde yaklaşık 50 tane hat açılmış.” dedi.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bir telefon dükkanında bir vatandaşın üzerine haberi olmadan yaklaşık 50 tane hat açıldı. Mağdur vatandaş Bilal Ulaş, başına gelen dolandırıcılık olayını Cihan Haber Ajansı muhabirine anlattı. Ulaş, bir arkadaşının üzerine birçok hat açıldığını öğrendi. Buna benzer bir olay başına gelebileceğini düşünen Ulaş, e-Devlet üzerinden adına yaklaşık 50 hat olduğunu gördüğünü söyledi. Numaraları tanımadığını ifade eden Ulaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu numaraları aradığımda 1998 yılından bu yana kullanan kişiler olduğunu öğrendim. Bazıları beni tehdit etti. ‘Kapattır da görelim’ diye. Türkçe şiveleri çok bozuk olan kişiler vardı. Suriyeli olduğundan şüphelendiğim kişiler var.”

AÇILAN HATLARDAN DÖRT TANESİ FATURALI, 3 BİN 500 LİRA BORÇ BIRAKILMIŞ

Adına açılan hatların dört tanesinin faturalı olduğunu kaydeden Ulaş, “Dört faturalı hattan 3 bin 500 lira civarında bana borç bırakılmış. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusuna bulundum. Gerekli soruşturma yapıldı. Asliye Ceza Mahkemesinde duruşmamız var.” açıklamasında bulundu.

'NÜFUS CÜZDANI BİLGİLERİM HANGİ YOLLARLA ELLERİNE GEÇTİ'

Arkadaşının kendi üzerine hat olduğunu kendisine anlatınca güldüğünü anlatan Ulaş, e-devlet üzerinden kontrol ettiğinde aynı durumla karşı karşıya olduğunu söyledi. Ulaş, birçok kişinin aynı durumdan muzdarip olduğunu öğrendiğini ifade etti. Hatları genellikle Suriyelilere satıldığını aktaran Ulaş, hat açılan yerin tespit edildiğini söyledi. Hat açılan bayiden hiçbir şekilde alışveriş yapmadığını belirten Ulaş, oldukça şaşkın olduğunu ve nüfus cüzdanının hangi yollarla ellerine geçtiğini bilmediğini vurguladı.

'KİMLİK BİLGİLERİ YASA DIŞI SUÇ İŞLEYEN KİŞİLERE SATILIYOR'

Hatlar ile ilgili araştırma yaptığını belirten Ulaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu hatlar; Suriyelilere satılıyormuş, masaj salonu adı altında atılan kartvizitlerin üzerinde bulunuyormuş, çeşitli pazarlamacılık adı altında yasa dışı suç işleyen kişilere satılıyormuş. Bunun endişesindeyim. Bir insan başkasının üzerine neden faturasız hat kullansın. Mutlaka yasa dışı bir iş yapıyor. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı, ama bundan sonra da çıkmayacak anlamına gelmez. O yüzden endişeliyim. Gerekli yasal süreç başladı.”