Bursa'da evden ayrıldıktan sonra birlikte dolaştığı kişinin kendisine uyuşturucu madde kullandırdığını öne süren genç, polise başvurdu. Ailesinin kayıp olarak aradığı gence, uyuşturucu kullandırttığı öne sürülen kişi hakkında, 'Madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme' suçundan yasal işlem yapılacağı öğrenildi.

Bir süre önce evden ayrılan 16 yaşındaki F.A.'nın ailesi, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat ederek, çocuklarının kayıp olduğunu bildirdi. Osmangazi İlçesi Tahtakele Mahallesi'nde devriye gezen polis ekipleri tarafından yapılan konrtollerde yakalanan F.A.'nın uyuşturucu madde kullandığı belirlendi. Çarşı Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren F.A., "Evden ayrıldıktan sonra 22 yaşındaki C.D. ile dolaşmaya başladım. Daha önceleri C.D., bana uyuşturucu madde kullandırtıyordu. Uyuşturucu bağımlılığı tedavisi gördüm. Bu süreçte uyuşturucu madde kullanmadım." dedi. Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Henüz yakalanamayan C.D. hakkında, 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme' suçundan yasal işlem yapılacağı belirtildi.

POLİSLERİ GÖRÜNCE UYUŞTURUCU MADDEYİ YERE ATIP KAÇTILAR

Yıldırım İlçesi Meydancık Mahallesi'nde devriye gezen Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği ekipleri Z.D.'nin (35) elindeki cisimleri yere attığını gördü. Yapılan incelemede Z.D.'nin yere atıtğı maddenin uyuşturucu bonzai olduğu belirlendi. Polis merkezine götürülen şüpheli hakkında, 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin aynı mahalledeki devriye görevi esnasında polisleri görünce elindeki kağıt parçacıklarını yere atan O.C. (26) ve arkadaşı S.Ş.'nin (19) yere attığı kağıtların arasında da uyuşturucu madde olduğu tespit edildi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında, 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldığı açıklandı.