Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçen yıl Temmuz ayında arkadaşı Sedat Vardar'ı (29) öldürüp beline taş bağladıktan sonra gölete atan
İlker Uzbağ'a (29) olay yerinde keşif yaptırıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında ilçenin Kulaca köyü mevkisinde bulunan gölete getirilen katil zanlısı İlker Uzbağ, burada cinayeti ve nasıl suya attığını anlattı. Mahkeme heyetine olayı anlatan İlker Uzbağ'ın soğukkanlılığı gözlerden kaçmadı.

Katil zanlısı İlker Uzbağ, olayı şöyle anlattı; “O gün gece saatlerinde balık tutmak için göletin kenarına gittik. Yanımıza oltaları aldık gölette balık tuttuk. Sedat o sırada uyuşturucu içiyordu ve bir anda bana küfretmeye başladı. Yanımızda getirdiğimiz ve karpuz kesmek için kullandığımız bıçağı alıp bana salladı, fakat denk gelmedi. O sırada taşa takılıp yere düştü. Ben de üstüne atladım, bıçağı alıp bıçaklamaya başladım. O sırada Sedat bana 'Öldür beni, yoksa ben seni öldüreceğim' diyerek bağırıyordu. Sonrasında hayatını kaybetti. Cesedi yaklaşık 15 metre su kenarında sürükledim. Etrafta banket taşı buldum. Cesedin üzerindeki eşyaları çıkardım. Karnına banket taşını balık misinasıyla bağladım. Gölete yuvarladım, ancak gölede girmeyince sopayla iteledim. Bir süre sonra ceset sular içinde kayboldu”