Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde arkadaşında misafir olan genç öğretmen, arkadaşının sabah üzerine kapıyı kilitleyerek gitmesiyle evde mahsur kaldı. Çağırdığı çilingirin işi olması sebebiyle gelemeyeceğini söylemesi üzerine genç öğretmen kaldığı binanın üçüncü katından itfaiyenin yardımı ile kurtarılarak okuluna gidebildi.

Ereğli' ye bağlı Ormanlı beldesi Ormanlı Ortaokulu'nda öğretmenlik yağan Merve Melahat Kulaber, yine ilçeye bağlı Çayırlı köyü Ortaokulu'nda görev yapan ve Ereğli'de Müftü mahallesinde oturan arkadaşı Serra Tursun'a misafirliğe geldi. Sabah erken saatte Çayırlı Ortaokulu'nda ki görevine gitmek için evden çıkan Serra Tursun, arkadaşının evde olduğunu unutarak kapıyı kilitleyerek binadan ayrıldı. Sabah kalkan ve Ormanlı'da ki okuluna gitmek isteyen Merve Melahat Kulaber, kapının kilitli olduğunu görünce arkadaşını aradı. Eve gelip kapıyı açmasını isteyen Kulaber'e, ilçeye yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta olan okulda görev yapan Tursun, gelemeyeceğini belirterek, çilingir ya da itfaiyeyi çağırmasını söyledi. Bunun üzerine çilingiri arayan Kulaber, çilingirin gelemeyeceğini söylemesi üzerine polis ve itfaiyeden yardım istedi.

Söz konusu adrese gelen itfaiye ekipleri, yangın merdiveni ile Merve Melahat Kulaber'i binanın 3. katında ki pencereden alarak indirdi. Polise bilgi veren Merve Melahat Kulaber 'nasıl kilitli kaldınız?' sorusuna "Ben de bilmiyorum." diyerek cevap verdi. Kulaber, okuluna gitmek için hızlı adımlarla evden uzaklaştı. Polis ve itfaiye ekipleri hazırladıkları tutanakların ardından binadan ayrıldı.