Kocaeli'nin İzmit İlçe Belediyesi'nin taşeronu olan firmada çalışan, 4 temizlik görevlisinin işten atılmaları üzerine, sabah saatlerinde başlayan eylem sona erdi. Belediye yetkilileriyle görüşme sırasında, arkadaşlarının işten atılmasına sinirlenen bir işçinin cama kafa atarak yaralandığı ve ambulansta tedavisi yapıldığı öğrenildi. İşten atılan temizlik personeli İsmail Köse, "İşimizden olduk. Ancak biz eylemi bitirdik. Çünkü, biz kalan arkadaşlar işine devam etsin, zarar görmesin istedik. Rızkı veren Allah'tır. Kişiler ve kurumlar sebeptir." dedi.

Kocaeli'nin İzmit İlçe Belediyesi'nin taşeronu olan firmada çalışan, 4 temizlik görevlisinin işten atılmaları üzerinde, yaklaşık 200 işçi, sabah saatlerinde eyleme başlamıştı. Sabah saatlerinden itibaren çöp arabalarının göreve çıkışına izin vermemişlerdi. Polis ekipleri de güvenlik önlemi almıştı. Öğle saatlerinde, işçiler, İzmit Belediyesi Başkan yardımcısı ile şantiyeye bir süre görüştü. Bu sırada sinirlerin gerildiği öğrenildi. Temizlik görevlisi Özgür Uludağ'ın arkadaşlarının işten atılmasına tepki gösterdiği, sinirlerine hakim olamayarak cama kafa attığı öğrenildi. Uludağ, şantiyeye çağrılan ambulansta ayakta tedavi olduktan sonra şantiyeden ayrıldı. Görüşmenin olumlu bitmesi sonucu, işçiler çöp arabalarını çalıştırarak görev yerlerine gitti. İşten atılan İsmail Köse, şantiye önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Diğer arkadaşlarının zarar görmemesi için eylemi sonlandırdıklarını belirten Köse şunları kaydetti: "Arkadaşlar işe çıkmıyordu. Bize destek veriyordu. 'Gerekirse hepimiz işi bırakırız' dediler. Görüşmemiz sırasında başkan yardımcısının bize, 'İş konusunda, başka birimde, başka yerde belediye olmamak kaydıyla yardımcısı olacağız. Bunun dönüşü yok. Bu saatten sonra bu işten kimse zarar görmesin.' dedi. Polis şefimiz de 'Vatandaşla bizi karşı karşıya getirmeyin. Yardımcı olun.' dedi. Bizde gereken olgunluğu gösterdik. Hepsine rica ettik ve işi bu derecede bitirdik. Herkes işine devam ediyor. Sadece işten ben ve 3 kişi ayrıldık. Dört kişi idik, 2 kişiye indirdik. Bu durumdan sonra bazı arkadaşlar da işten atıldı. Sözcü olarak gittik. İşimizden edildik. Biz kalan arkadaşlar işine devam etsin. Kalanlar zarar görmesin. Rızkı veren Allah'tır. Kişiler ve kurumlar sebeptir. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum."

İşçilerin görev yerlerine gitmesinden sonra poliste şantiyeden ayrıldı.