Ankara’da otoparkçılarla esnaf arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden arkadaşları Mehmet Karagöz için iki gün yas ilan eden Rüzgârlı esnafı işbaşı yaptı.

Rüzgârlı Sokak’ta iki gün önce kavga çıkmış, 22 yaşındaki Karagöz, göğsüne isabet eden bir mermiyle hayatını kaybetmişti. Karagöz için yas ilan eden Rüzgârlı esnafı da kepenk kapatmıştı. Önceki gün arkadaşlarını Çankırı’da defneden esnaf, işlerinin başına döndü. İki gün boyunca kapalı olan dükkanlar bugün açıldı.

İşbaşı yaptıklarını söyleyen bir esnaf, “Otoparkçılardan dolayı herkes mağdurdu. Esnafları çok sıkıştırdılar. Gelen müşteriyle hep tartıştılar. İki gündür kapalıydık, bugün işbaşı yaptık. İnşallah hayırlısı olur. Otoparkların ücretsiz olması iyi oldu, çünkü gelen müşterimiz, otoparkçılardan korktuğu için buraya gelmiyordu. Yavaş yavaş işlerimize başladık. Kaybettiğimiz arkadaşımızı da unutmayacağız ama keşke bu ölüm olayı olmadan önce bu işleri düzeltselerdi. Çok bastırdık, çok şikâyetlerde bulunduk, bizi kaale almadılar esnaf olarak. Bu tatsız olay olduktan sonra düzelttiler.” şeklinde konuştu. Başka bir esnaf da, “Keşke yaşanmasaydı bu durumlar. Dün belediye başkanı da açıklama yaptı ama bir can gittikten sonra çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.” dedi. Arkadaşlarını dün defnettiklerini anlatan vatandaş, üzgün olduklarını ancak bugün mesaiye başladıklarını söyledi.