Sakarya'nın Hendek ilçesinde, otomotiv yedek parça üretimi yapan fabrikada iki işçinin işine son verilmesi, sendika üyeleri ve fabrika çalışanları tarafından protesto edildi.

Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren otomotiv yedek parça üretimi yapan fabrikada çalışan iki işçi, bu sabah vardiya çıkışında işten çıkartıldı. Performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işlerine son verildiğini ifade eden iki işçi, asıl nedenin sendikal faaliyetler olduğunu öne sürdü.

Aynı fabrikada çalışan Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri ve çalışanlar, arkadaşlarının işten çıkartılmalarını fabrika önünde protesto etti. İşçiler, sloganlar atarak fabrikanın kararına tepki gösterdi. Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Hami Baltacı, fabrikada bir yıldır örgütlenme faaliyetlerinin olduğunu söyledi. İki arkadaşlarının, performans düşüklüğü bahane edilerek iş akitlerinin feshedildiğini kaydeden Baltacı, "Yaklaşık bir yıldır örgütlenme faaliyetimiz vardı. Arkadaşlarımızla üyelikler yaparak yetki tespitinde bulunduk. Akabinde gerekli çoğunluğumuz da var. İşveren bugün itibariyle sabah vardiyadan çıkan iki arkadaşımızı, performans düşüklüğünü bahane ederek, aslı astarı olmayan bir sonuçla iş akitlerini feshetti. Bizim bunu kabul etmemiz söz konusu değil. Hukuksal yönden gerekli mücadeleyi sürdüreceğiz. Fiili olarak bizim asıl gücümüz üretimden gelen gücümüz. Bu saatten sonra üretimden gelen her türlü gücümüzü bu iş yerinde kullanmaya başladık. İşveren yaptığı bu hatadan geri dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşlarla konuştum. Performansla ilgili en ufak bir sorun yok. Üretimle ilgili gayet iyi. Bu isnat gerçekçi bir isnat değildir. Biz sendika olarak gerekli mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi.

İşine son verilen İrfan Boz isimli işçi ise yaklaşık bir yıldır fabrikada çalıştığını söyledi. Performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işine son verildiğini anlatan Boz, şöyle konuştu: "Yaklaşık bir yıldan beri bu fabrikada çalışıyorum. Mesaisi oluyor geliyoruz. Bu sabah çağırdılar. Performans düşüklüğü, mesailere gelmeme, iş yerinde huzuru bozma gibi gerekçeler göstererek işime son verdiler. Halbuki öyle bir şey yok. İşveren böyle istemiş. Haksız sebepten dolayı işten çıkartıldık. Muhtemelen de sendikal faaliyet yüzünden. Evliyim, bir çocuğum var."
Öte yandan, jandarma ekipleri de fabrika önünde önlem aldı.