Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Merkezi'nin yanıbaşındaki otobüs durağında unutulan kadın çantası bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Emniyet müdürlüğü bomba imha ekibi şüpheli çantayı fünye ile patlattı. Patlatma öncesinde polisler kalp merkezine giderek, hastalara patlanın neden olacağı gürültüden korkup ve heyecanlanmamaları uyarısında bulundu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Kalp Merkezi binasının bitişiğindeki otobüs durağında unutulan kadın kol çantası korkuya neden oldu. Otobüs durağında bekleyen vatandaşlar, durak arka kısmında unutulan şüpheli kol çantasını polise ihbar etti. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisler durağın olduğu yolu güvenlik şeridi çekerek araç ve yaya trafiğine kapattı. Bomba imha ve terörle mücadele ekipleri şüpheli çantanın bulunduğu alana geldi.

Bu arada TEM ekipleri, kalp merkezine giderek doktor, hemşirelere şüpheli çanta nedeniyle kontrollü patlama yapılacağını belirtti. Servislerde yatan kalp hastaları da patlamanın neden olacağı ses ve gürültüden korkup, heyecanlanmamaları için uyarıldı. Uyarıların ardından şüpheli çanta bomba imha ekibi tarafından fünye ile patlatıldı. Patlamanın etkisiyle unutulan çantanın içerisinde bulunan kadın giysi ve çorapları çevreye saçıldı. TEM ekiplerinin incelemesinin ardından giysiler ve çanta olay yerindeki çöp kovasına atıldı.

Bu esnada çevredeki meraklı vatandaşların cep telefonlarıyla olay anını çekmesi dikkat çekti.