Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, şehirde arsa alıp satan çok sayıda insanın vergi vermediğini öne sürdü. Şeker, bu işte yılda dönen paranın 1 milyar dolar olduğunu söyledi.

'GELİRİN YÜZDE 54'ÜNÜ BU ÜLKEDE YAŞAYANLARIN YÜZDE BİRİ ALIYOR'

Şeker, seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ülkede fakir sayısının gittikçe arttığına dikkat çeken Şeker, bin TL'nin altında emekli maaşı alan 6.7 milyon kişi bulunduğunu hatırlattı. Elektriğe ve suya yapılan zamma kimsenin sesini çıkartmadığını dile getiren Şeker, “Enerji Bakanı çıktı, açıkladı. 'Zinhar, dolar kaç lira olursa olsun doğalgaza zam yapmayacağız' dedi. Bunu ben kulaklarımla duydum. Gaziantep'e doğalgazda yüzde 20 zam yapıldı Ocak ayında. Bir Allah'ın kulu itiraz etmiyor. Böyle bir yaşam olmaz. Ayağa kalkmak zorundayız. Destek olmak zorundayız. Böyle gitmemeli. Bu ülkenin memuru, işçisi, emeklisi, fakiri, şehit yakını, ezileni, çiftçisi bu ülkenin gelirinden en üst düzeyde pay almalı. Türkiye'de gelirin yüzde 54'ünü bu ülkede yaşayanların yüzde biri alıyor. Geriye kalan yüzde 46'yı da yüzde 99 paylaşıyor. Böyle bir adaletsizlik olmaz.” dedi.

'BU ÜLKEDE 17 MİLYON YOKSUL OLMASINDAN UTANIYORUM'

Ülkede gelir adaletsizliğinin olduğunu kaydeden Şeker, “Bu ülkede para var, ekonomisi iyi, herkese yetecek kadar para var. Ama dengesiz dağıtılıyor. Bu ülkede 17 milyon yoksul olmasından utanıyorum. Çünkü bu ülkenin herkese verecek parası var. 13 yılda 600 milyar faiz ödediler. Demek ki varmış. Olmayan birşey söylemiyoruz. Gaziantep'te arsa alıp satan bir sürü insan var, vergi vermiyorlar. Sanayicisi bile bu işi yapıyor. Bir yılda dönen para 1 milyar dolar. Bundan devlet vergisini almalı. Sonra gerekeni kendisi yapmalı.” ifadelerini kullandı.