Bursa’nın Kestel ilçesi Belediye Başkanı Yener Acar eski DSP ilçe Başkanı Çağdaş Y. tarafından makamında ayağından vuruldu. Saldırganın Acar ile arsa tahsisi sebebiyle tartışma yaşadığı ardından önce havaya sonrada ayağına sıktığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, DSP eksi ilçe başkanı olan ve daha önce belediye ile çeşitli işler yapan Çağdaş Y. sabah saatlerinde Başkan Yener Acar ile görüşmek üzere belediyeye geldi. Acar ve Çağdaş Y. arasında makamda görüşme sürerken tartışma yaşandı. İddiaya göre, daha önceleri belediyenin ihalelerini almak isteyen ancak bunda başarılı olamayan Çağdaş Y. çay ocağı işletmek üzere Başkan Acar’dan arsa tahsisi talebinde bulundu. Olumsuz cevap alınca ikili arasında tartışma yaşandı. Çağdaş Y. belinden çıkardığı tabancayla önce havaya sonra Acar’ın ayağına birer el ateş etti. Kurşunun sağ ayağını delip geçtiği Acar Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda partili hastaneye akın etti. Vali Münir Karaloğlu da hastaneye gelerek bilgi aldı. Bursa’da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da hastaneye gideceği öğrenildi.

Bu arada saldırıyı duyup geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere hastaneye gelen Çağdaş Y.’nin babasına hastane önünde bulunan partililer tepki gösterdi. Babanın saldırganın oğlu olduğunu bilmediği öğrenildi.