Kahramanmaraş'ın Doğu Batı ana arter geçişlerini kolaylaştıracak Arsan Kavşağının yer tesliminin yapıldığı bildirildi. Dün kavşak alanında inceleme yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir "Arsan Kavşağı Alt Geçiti için yer teslimi yapıldı. Şehrimizin Doğu - Batı ana arter geçişinin kesintisiz ve güvenli olarak tamamlanması için, daha önce kullanıma açılan diğer beş köprülü kavşak ile birlikte şehir içi trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacaktır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Daha önce Madalyalı Kavşak Projesi yapılırken Haber46 olarak "Madalyalı Kavşak ike Hal Kavşağı birlikte yapılsın. Vatandaş bir defa mağdur olsun. Hem daha az para gider hem de daha kısa sürer" teklifinde bulunmuştuk. Teklifimiz kabul görmmeiş ve Kahramanmaraş halkına iki kavşak için toplamda neredeyse üç sene eziyet çektirilmişti.

Kahramanmaraş'ın tüm sorunlarına vakıf olan, her bir çalışanı ayrı bir Maraş Sevdalısı olan Haber46 olarak sorumlu gazetecilik gereği bir öneride daha bulunuyoruz. Arsan Kavşağı ve Sanayi Kavşağı aynı anda başlamalıdır. Önceden bu yollar için alternatif güzergahlar belirlenmeli, bu güzergahlar araçların rahat geçeceği şekilde genişletilmeli ve asfaltlanmalıdır. Alternatif güzergahlarla ilgili gerekirse yetkililere yerinde önerilerimizi sunmaya hazırız.

Her iki kavşağın aynı anda başlaması ve 90 günde tamamlanması (başka illerde yaptğımız incelemelerde en fazla 90 günde tamamlanabiliyor) tamamlanmayan hergün için yüklenici firmaya ceza kesilmesi işin yapılmasını hızlandıracaktır.

Ayrıca, Sanayi Kavşağının yapılmaması durumunda Arsan Kavşağı'nın hiç bir faydası olmayacaktır. Zira Arsan Kavşağı'ndan hızla geçen araçlar doğu yönünde Sanayi Kavşağı'nda ışıklarda daha uzun süre beklemek zorunda kalacaktır.

Bu önerimizi aynen Hal Kavşağı'nda olduğu gibi kayıtlara geçsin diye yazıyoruz. Hal Kavşağı'ndaki önerimiizn kabul edilmemesinden kaynaklı hata bu şehrin 2 senesine mal oldu. Bir defa daha tecrübe etmek istiyorsanız önerimizi dikkate almayarak süreci bildiğiniz gibi devam ettirebilirsiniz.

Proje şehrimize hayırlı olsun.