Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, İpek Medya Grubu’na yönelik baskına tepki gösterdi. Özgür medyayı susturmaya yönelik bir operasyon olduğunu belirterek, “Eğer özgür medyanın görevini yerine getirmesi engelleniyorsa bu ülkede parlamenter rejim tehlikede demektir.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve baroların yaptığı toplantılarda öncelikle parlamenter rejimin, demokrasinin yaşaması gerektiğini söylediklerini dile getiren Arslan, “Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından birisi hukuk düzeni, avukatlar, yargı olduğu gibi bir diğeri de medya ayağıdır. Medyanın da hukuk kuralları çerçevesinde, demokrasi içerisinde hiçbir kurum ya da kuruluş tarafından, hiçbir güç tarafından baskı altında tutulmaksızın kendi görevini yerine getirmesi gerekir. Eğer medyanın bu görevi yerine getirmesi engelleniyorsa bu ülkede parlamenter rejim tehlikede demektir, demokrasi tehlikede demektir. Tek taraflı bir yayınla, tek taraflı bir medya grubunun çalışmasına izin vermeyi de demokrasiyi yok etme çabası olarak görüyoruz.” dedi.

Baro Başkanı Arslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimden önce muhalif medyaya yönelik operasyon olmadığı konusunda açıklama yapmasına rağmen İpek Medya Grubu’na yönelik baskın yapılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Tabii siyasi liderler birçok şeye ‘yok diyor, 'olmayacak' diyor ama olmayacak denilen şeyin bir gün sonra olduğunu görüyorsunuz. Şimdi fiili bir operasyon var. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu sözüne karşı ne denebilir? Onu kendi takdirlerine bırakıyorum ama şu anda yapılan operasyonları, özgür medyayı susturma operasyonu olarak değerlendiriyorum. Hukuka aykırı bir işlemin, hukukçular tarafından doğru savunulması düşünülemez. Bununla ilgili bütün kurumlar, sivil toplum örgütleri gerekli tepkiyi göstermeli. Medyanın özgür çalışması için her türlü koşulun hazırlanması, devlet tarafından yapılan baskıların, hükümet tarafından yapılan baskıların ortadan kaldırılması için de özgür medyanın yanında durmak gerekiyor.”