12 Şubat Kahramanmaraş’ta topyekûn bir olup esaretin zulmün boğulduğu, aydınlık günlerin başladığı gündür. 95 yıl önce topraklarımızı işgal eden, bağımsızlığımıza kastedenlerin dersini aldığı bu özel gün bizim haklı gurur günümüzdür. Tüm Kahramanmaraşlıların heyecanla andığı bir kahramanlık günüdür.

95 yıl önceki mücadele ruhunun her zerresini her bir Kahramanmaraşlı bireyin içinde hissettiğini, aynı mücadelenin bugünde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Böyle bir ecdada sahip olduğumuz için gururluyuz, mutluyuz. Bugün bizlerin birinci vazifesi, canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan dedelerimizin, ninelerimizin, emaneti olan bu kenti’ aynı ruh ve maneviyatla gelecek nesillere aktarmaktır.

Atalarımızın canları ve kanları ile bedel ödedikleri bu toprakların, düşman işgalinden kurtuluşunun sevinç ve coşkusunu, her 12 Şubat’ta daha anlamlı biçimde kutluyoruz” diyen Arslan,  “Düşman işgali altında olduğumuz acı ve zulüm dolu o yıllarda, Maraş halkının düzenli bir ordu olmaksızın düşmana karşı gösterdiği direnç, cesaret ve fedakârlık; 22 gün geceli gündüzlü süren kurtuluş mücadelesinin sonunda özgürlüğünü geri getirmiştir. Hemşerilerimiz, bu kahramanlığın tescili olan Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile övünmekte çok haklıdır” diye konuştu. “12 Şubat, Kahramanmaraş’ın kahraman evlatlarının, vatan ve mukaddesat için her şeyini feda etmekten çekinmeden, bağımsızlık aşkı ve yurt sevgisiyle gösterdiği kahramanlık destanının tarihidir.
Bu destan; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Düsturuna yürekten inanan bir milletin eseridir.
Kahramanmaraş; kurtuluş savaşının başladığı, Türk milletinin dirilerek ayağa kalktığı, işgal ordularına karşı baş kaldırıldığı öncü bir şehirdir.
Bu duygularla, kurtuluş mücadelesinin kahramanları aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Maraş’a Kahramanlık unvanının verilişinin yıldönümünü ve 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.