Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu, son yıllarda Türkiye’de çocuklara, genç kızlara ve kadınlara karşı artan şiddetten toplum ve bu toplumun fertleri olarak herkesin sorumlu olduğunu vurguladı.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, “Cinsel istismara uğrayan, şiddet gören, küçük yaşta evlendirilmeye çalışılan, tecavüze uğrayan, öldürülen kızlarımız hepimizin çocukları. Bu çocukları korumak, bu çocukları koruyan hukuk mevzuatını ve uygulamasını yerleştirmek bütün toplumun görevi. Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu olarak Hükümeti ve bütün siyasi partileri, kanunlarımızda yer alan çocuğa ve kadına karşı işlenen suçlardaki hafifletici nedenleri kaldırmaya ve Türk yargısını, çocuğa ve kadına işlenen suçlardaki hafifletici nedenleri sanığa uygulamadan, en ağır cezaları vermeye çağırıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

“Bizler insanın değeri ve haklarına aksi söylem ve tutumların çocuklara ve kadınlara karşı işlenen suç ve şiddeti arttıracağını hatırlatmayı kamuoyuna karşı bir borç biliyoruz.” dinilen açıklamada, platform olarak bu çağrı ve davetlerin takipçisi olacakları dile getirildi.