Doğu ve Güneydoğu'da her geçen gün asker ve polisleri hedef alan terör saldırıları eğitimcileri de endişelendiriyor. 28 Eylül itibariyle okulların açılacağını hatırlatan eğitimciler önceki dönemlerde öğretmenlerin de hedef alındığını hatırlatıp yetkililerin bölgede okul, öğrenci servisi, öğretmen ve öğrenci güvenliğine yönelik ne tür önlemler alındığını merak ediyor.

'ASKER VE POLİSLERİN GÜVENLİĞİNİN ALINAMADIĞI BÖLGEDE, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK'

Aktif Eğitimciler Sendikası(AKTİFSEN) Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, artan terör olaylarının eğitimde yaşanma endişesi taşıdıklarını söyledi. Çakmak, asker ve polislerin güvenliğinin alınamadığı bölgede, öğretmen ve öğrencilerin güvenliğinin nasıl sağlanacağını sordu.

AKTİFSEN Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak son dönemde yaşanan terör olayları sonrasında güvenlikleri tehlike altında olan öğretmen öğrenci ve okullarla ilgili basın açıklaması yaptı. Çakmak, "15 Eylül tarihinde atanacak 37 bin öğretmenimizle birlikte ilimizde 27 bin öğretmen ve 600 bin öğrenci 28 Eylül tarihinde yeni eğitim öğretim yılına başlayacak. Şanlıurfa’da 27 bin öğretmen ve 600 bin öğrenci ile yeni eğitim sezonuna yaklaştıklarını hatırlatan Çakmak, “Ülkemiz genelinde son günlerde artan terör olayları nedeniyle okul ve öğretmen güvenliği konusu çok daha önemli hale gelmiştir. Temmuz ayından itibaren mel'un ve menfur terör olayları adeta hortlamış, milletimizin yüreğine, ocağına ateş düşürmüştür. Yıllardır dağlarda olduğunu bildiğimiz terör olayları son zamanlarda şehirlere indi ve kanlı terör saldırıları ile karakollarımız saldırıya uğradı. Onlarca kahraman asker ve polisimiz şehit düştü. Okul- kurs benzeri eğitim yuvaları yakıldı. Şehirlerimizde bombalar patladı. Hal böyleyken okulların açıldığı şu günlerde ilimizde 30 bine yakın eğitim çalışanı ve 600 bin öğrencimiz adına hükümet ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine güvenliğin nasıl sağlanacağını merak ediyoruz.” dedi.

'BÖLGEDE OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN NE TÜR TEDBİRLERİN ALINDI'

“Şehrimizde üniformalı ve silahlı güvenlik güçlerinin güvenliği tam olarak sağlanamamışken öğrenci, öğretmen ve okullarımızın güvenliği nasıl sağlanacak. Özellikle kırsalda öğretmen ve öğrencileri taşıyan servis araçlarını yaşanacak tehlikelerden korumak için araç ve yol güvenliği tedbirleri alınmış mıdır?” diye soran Çakmak, bölgede okul güvenliği için ne tür tedbirlerin alındığını sordu.

Son 30 yılda ülkemizin başına musallat olan terör belası nedeniyle millet olarak 125 öğretmenimizi şehit verdik hepsini rahmetle anıyoruz. Bizler millet olarak ve eğitim çalışanları olarak; "Son 30 yılda devam eden terör olayları nedeniyle 125 öğretmenin şehit verildiğini hatırlatan Başkan Çakmak, “Meslektaşlarımızı ve öğrencilerimizi mel'un teröre kurban vermek istemiyoruz. Son günlerde kamuoyunda bazı öğretmenlerin güvenlik endişesi nedeniyle okullarına gitmek istememesi; rapor alması veya farklı yollarla bu bölgeden diğer illere atanmak istemesi dillendirilmektedir. Bunun sonucunda ilimizde zaten var olan öğretmen açığını büyütecek ve çocuklarımızın eğitimini olumsuz etkileyecek sonuçlar ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Yaşanabilecek sorunların giderilmesi için önerilerde de bulunan Çakmak, “Valiliğimiz tarafından tüm okulların güvenliğini sağlayacak özel önlemler alınmasını, dezavantajlı bölgelerde ve zor koşullarda görev yapan personelin özlük hakları ek ödeme ve tazminatlarla iyileştirilmesini, okul önlerinin zehir tacirlerinden temizlenmesini, öğrenci servislerinin güvenlik kontrollerinin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anan Çakmak, son günlerde teröre karşı medyana gelen protesto eylemlerinde yaşanan şiddetin son bulması için sağduyu çağrısında bulundu.