Daha önce "artık gelin hocam" diyen Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Gülen'e bu kez “Canınız nerde güvende ise.. Orda kalın hoca'm..Bırakalım sizi, ABD korusun..” diye seslendi.

Dershane tartışması sonrası alevlenen hükümet-cemaat geriliminde taraflar birbirlerine ağır ifadeler ve ithamlarda bulunuyor.

Yeni Akit gazetesi yazarlarından Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde Gülen'in neden Türkiye'ye gelmemesi gerektiğini anlattı. "Kim güvenir size?" diye soran Karahasanoğlu'nun sözleri ceaati çok kızdıracak.

SİNSİ PLANLAR

(...)Yetiştireceğiniz, belli yerlere yerleştirdiğiniz öğrencilerinizin.. Böylesine sinsi planlar içinde olduğunu gördükten sonra.. Bağlınız milletvekillerinin”¦ Bir günde 180 derece farklı  tavır aldığını gördükten sonra.. Hangi anne-baba, çocuklarının böyle bir “emireri” olmasını ister hoca'm.."

Cemaate yönelik halkın güven duygusunun yaşananlardan sonra zayıfladığını iddia eden yazar, fitne çıkmasına sebep olmakla suçladığı Gülen'in ABD'de kalmasını istedi.

İŞTE YAZDIKLARI;

Ülkeyi, bu hale getirdikten sonra, buraya niye geleceksiniz ki, hoca'm? 
“Türki cumhuriyetlerde bir okul açacağız” denildi mi.. “Bir tuğla ile de olsa.. Bir torba çimento parası ile de olsa.. Benim de katkım olsun” diyen işadamlarının.. Bundan sonra artık, “aynı katkı”yı sunmayacaklarını, tahmin ediyor olmalısınız hoca'm..

Artık işadamlarının, “Türkiye'yi yangın evine döndüren bir harekete, bir kuruş bile vermem” diyeceklerinden, küçücük bir şüpheniz var mı hoca'm..

BU ÜLKEYE NASIL GELECEKSİNİZ HOCAM?
ARTIK GELMEYİN!

Bir ay önce, “sesi kalbe sevinç veren” dediğiniz alnı secdeli insana.. Ne oldu da, bir ay içinde kanaatiniz değişti.. Televizyonlarınızdan, bu kadar iftirayı atabiliyorsunuz?

Gazetecileriniz.. Hukukçularınız.. Göz göre göre.. Adeta efsunlanmış gibi.. Yüzde yüz yalanlarla.. İftiralarla.. Alnı secdeli insanlara kara çalarken..

Siz bu ülkeye, nasıl geleceksiniz hoca'm?

Artık gelmeyin..

CANINIZ NERDE GÜVENDE İSE ORDA KALIN
ABD SİZİ KORUSUN

Biz burda yaşayalım.. Karalar çaldığınız.. Televizyonlarınızda iftiralar attığınız insanlar bu ülkede yaşasın.. Hiçbirisi, “Türkiye'de güvende değilim” diye düşünmesin.. “Güvende olmasam da, kendi topraklarımda yaşayayım” desin..

Ama siz..

Canınız nerde güvende ise.. Orda kalın hoca'm..

Bırakalım sizi, ABD korusun..

Sizin güvenceniz ABD olsun..

Keşke, kendinizi düşündüğünüz kadar, bu ülkedeki samimi bağlılarınızı düşünseydiniz..

Onları.. Ve bağlılarınızı “kardeş” bilenleri düşünseydiniz.. Bu fitnenin çıkmasına sebeb olmasaydınız!