CHP Genel Merkezi'nin önseçim yapmaması ve merkezi yoklama ile milletvekili adaylarını belirleme kararı alması nedeniyle Artvin CHP ilçe yönetimlerinde istifalar yaşandı. Hopa, Şavşat ve Borçka ilçe başkanları ve bazı yöneticilerin istifa ettiği bildirildi.

Merkezi yoklama kararına tepki nedeniyle istifa edenler adına basın açıklaması yapan Hopa İlçe Başkanı Gökhan Bıyıklı, 15 Şubat 2015 günü yapılan parti meclisi toplantısında, Artvin için alınan önseçim kararının tabanda oluşturduğu memnuniyetsizlik sonrası, gerek parti yönetimi gerek üyelerde, kararın gözden geçirilerek önseçim talebinin il başkanlığı, genel merkez ve ulaşılacak tüm mercilere bildirdiklerini ifade etti. Bıyıklı, şöyle dedi:

"Aradan geçen zaman içerisinde üyelerimizin ve bizlerin en demokratik ve haklı talebimiz muhataplarımızca değerlendirilmediği gibi başta il başkanlığı olmak üzere, derdimizi anlatmak noktasında soruna çözüm için etkili olmayacak mercilere yönlendirilerek, tepkiler sözümona üst makamlara iletmiş görüntüsü vermiş, politik manevralarla zaman kaybettirilmiştir. Genel başkanımızın önseçime girdiği, milletvekili çıkarma ihtimali Artvin’den daha düşük olan komşu ilimiz Rize'de ön seçim yapıldığı bir süreçte, seçmenlerimizden iradelerini sandığa yansıtma fırsatını esirgeyen anlayışın parlamenter demokrasi inancı sorgulanmalıdır.

Gelinen noktada, örgüt olarak verilen çabaların etkisiz olduğu gerçeğiyle karşılaşılmıştır. Ancak yaşanan infialin oluşturabileceği iç kırılmalar her geçen gün örgütümüze zarar vereceği gerçeği de ortadadır. Ülkemizin içerisinde bulunduğu hassas dönem partimiz açısından ayrışarak ve iç çekişmelerle değil, birleşerek ve bütünleşerek iktidar yolunda ilerlemeyi gerektirmektedir.

Halkımızın demokratik iradesini sandığa yansıtma yolunda verdiğimiz mücadelenin gereklerinin yerine getirildiği, ancak iç kırgınlıkların ve fikir ayrılıklarının seçim sürecinde devam edebileceği varsayımından, partimizin başarısını etkileyerek olumsuzlukların yaşanabilmesini önlemek ve bir ölçüde örgütümüzün önünü açmak amacıyla üzerimizde her zaman gururla taşıdığımız CHP yöneticiliğinden istifa ediyoruz. Yönetim kademesinde olmasak dahi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olan CHP’nin her zaman bir neferi olarak yanında bulunarak destekleyeceğimin bilinmesini ister, saygılar sunarım."

CHP Artvin Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin de konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu şartlarda rahat çalışamayacakları nedeni ile partinin önünü açmak için 3 ilçemizde istifa edenler olmuştur." dedi.