Artvin dereceleri çıkartan Özel Menderes Koleji'ne devlet kurumları tarafından, polis eşliğinde denetim baskını yapıldı.

Artvin'de polis eşliğinde Menderes Koleji'ne gelen 9 ayrı kurumun görevlisi kurumun hem dosyalarını tek tek inceledi, hem de ölçümler yaptı. Denetime gelen itfaiye ekibi personelini yangın hortumlarını ölçüp, su akıp akmadığını denetledi. Milli Eğitim müfettişleri sınıfları, koridorları metre ile ölçtü. Tarım Müdürlüğü personeli mutfak ve kantini denetledi. Diğer kurum görevleri de dosyalarda incelemelerde bulundu. Denetlemenin en ilginç yanı ise itfaiye görevlisinin Menderes Koleji Müdür Yardımcısı Yüksel Badi'ye sorduğu 'yangın tüpünüzün TSE belgesi var mı?' sorusu oldu.

Bahçede sigara içilmez levhasının ve itfaiye park alanının olup olmadığını sorduklarını belirten Badi, yaptığı açıklamada " Tüpünüz TSE'nin 671/1 fıkrasına uygun mu? dedi. Bu konuları sordular ben mühendis değilim dedim. İtfaiye hortumu ile ilgili sordular. Ben makine mühendisi olsam bilemem. Bacanın açık hava borusu kapalı hava borusu ne kaadar diye sordular." dedi.

Denetlemeyle ilgili açıklama yapan kurum avukatı Nur Şahin, şunları kaydetti: "Bazı müdürlükler valiliğin 'olur' yazısı ile kurumu denetlemeye gelmişler. Genel bir denetleme yazısı altında valiliğin oluru var. Belediye olsun, Gıda Tarım ve Hayvancılık olsun, Sağlık olsun, Milli Eğitim olsun hepsi gelmişler, genel bir denetleme yapıyorlar, çok sıkıntılı bir durum ortaya çıkmadı. Çıkarsa da zaten yasal sürede itirazları yapılır. Bu okul özel eğitime girdiği için burayı da denetliyorlar, olur yazısına göre. Zaten biliyorsunuz Türkiye genelinde şu anda bu tarz yapıyorlar, onlardan biri." dedi.

VELİLER, TEPKİ GÖSTERDİ

Baskın haberini duyan bazı veliler, okula giderek, duruma tepki gösterdi. Menderes Koleji velilerinden Rasim Özçelik, şunları kaydetti: "Artvin'deki okulumuza kolejimize baskın oldu. 7-8 tane kurumdan geldiler ama polisler bizi kimliksiz sokmuyor, içeri giremiyoruz. Bu nasıl işyeri Ankara'nın göbeğinde bombalar patlıyor, daha bombayı kim patlattığını bulamıyorlar. Ama biz kendi okulumuza bile kimliksiz giremiyoruz. Yetkililere buradan sesleniyorum 'bu zulmü durdursunlar artık' diyoruz, söyleyecek çok bir şey de bulamıyoruz."

Menderes Koleji velilerinden Zeynep Olcabay ise 3 yıldır okulun velisi olduğunu belirttiği konuşmasında, "Bu okulun velisiyim, hiçbir sıkıntı şimdiye kadar görmedim, öğretmenlerinden de müdüründen de herkesten memnunum. Canlı bomba isim listesi varken, onu tespit edemiyorlar da bu okullarda ne arıyorlar. Bizim okulumuzda ne eroin, ne başka birşey, ne canlı bomba var. İnsanlar gidip polisler gidip başka yerlerde arasınlar." dedi.

Kurum Müdürü Muhammet Karamustafa gerekli konuşmaları velilerinin yaptığını söyledi. Karamustafa sosyal medyada durumla ilgili fotoğraf paylaşırken, Artvin'in Allah'a emanet kaldığını, KOM polislerin tümünün okulun önünde gün boyunca nöbet tuttuğunu belirtti.