Artvin'de gece saatlerinde başlayan ve etkili olan şiddetli yağış, sel baskınlarına neden oldu. Meydana gelen selde 8 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de kayboldu. Sel nedeni ile Artvin Valiliği binasında kriz masası oluşturuldu.

Sel felaketi ile ilgili basına açıklama yapan Artvin Valisi Kemal Cirit, şu bilgileri paylaştı: "Maalesef dün geceden beri yağan yağışlar bu gece 12'den sonra etkili ve şiddetli hale dönüşmüş ve ilimiz etkilenmiştir. Yağış sonrası Borçka Hopa arası çeşitli noktalardaki heyelanlar dolayısıyla kapanmıştır. Şu an itibari ile de trafiği henüz verebilmiş değiliz. Fakat tek şeritten buradaki 20 aracımız yapılan çalışma ile kurtarılmış durumda. Tek geçiş vermenin yollarına bakmaktayız. Fakat Hopa'dan geliş istikametimizde yoğun bir birikme var. Henüz onu tahliye edebilmiş durumda değiliz. Bir de Hopa-Arhavi arasında özelikle restoranın olduğu alanda maalesef deniz tarafı açık olmak kaydıyla dağ tarafında trafik akışını sağlayamamış durumdayız. Ve şu an özelikle Hopa istikametine doğru gidecek araçlarımıza elzemlik durumu söz konusuysa Erzurum istikametine yönlendirmekteyiz. Bu son afet durumuyla birlikte yaşadığımız heyelanların sonucunda valilik kriz koordinasyon merkezini oluşturduk."

Şu an için Hopa'nın Koyuncular köyüne kadar yolun açılabildiğini belirten Vali Cirit "Fakat bizi üzen husus can kaybı yaşamış olmamızdır. Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta mahallesinde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 2'si anne kız olmak üzere 3 vatandaşımız, Yeşilköy köyünde enkaz altında bulunan 1 vatandaşımız, Eşmekaya köyümüzde 1 vatandaşımız olmak üzere 8 vatandaşımızı kaybettik. Merkezde 1 çocuğumuz kayıp, 17 vatandaşımız yaralı olarak, hastanelere nakledilmiş durumdadır." dedi.

Vali Cirit, kriz masasının Artvin Valiliği sitesinden zaman zaman bilgilendirme yapmaya devam edeceğini bildirdi.