Artvin'de geçirdiği beyin kanaması sonucunda Artvin Devlet Hastanesi’ne getirilen N.K.'nın (72) organları, organ nakli için bekleyen 3 kişiye umut oldu.

Artvin'de geçirdiği beyin kanaması sonucunda Artvin Devlet Hastanesi’ne getirilen N.K. (72) Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatırılarak tedavisine başlanıldı. Uygulanan tüm müdahalelere rağmen hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Yoğun Bakım sorumlu doktoru Ali Akdoğan ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Eylem Aksu tarafından N.K.'nın kızı T.K. ve ailesi ile organların bağışlanması için görüşme yapıldı. Ailenin vermiş olduğu karar ile zamana karşı yarış başladı.

Bağlı bulunulan Erzurum Bölge Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildi. Ulusal Koordinasyon Merkezi'nde gerekli eşleştirmeler yapılarak organlardan sağ böbreğin Antalya'ya, sol böbreğin İstanbul'a ve karaciğerin Malatya'ya gönderilmesine karar verildi.

Organların alınması için ambulans helikopterle Malatya’dan görevli iki uzman hekim geldi. Ameliyathane ekibinin katkılarıyla Artvin Devlet Hastanesi ameliyathanesinde kısa sürede başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Görevli ekip, alınan organları aynı ambulans helikopterle alıcı hastanelere teslim etmek üzere Artvin Devlet Hastanesi'nden ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Artvin Devlet Hastanesi yetkilileri, merhumeye rahmet, kederli ailesine sabır dilerken, isminin açıklanmasını istemedikleri donörün kızı T.K. ve ailesine göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ettiler.