Artvin Valisi Kemal Cirit, geçtiğimiz günlerde Hopa ve Arhavi ilçelerinde yaşanan sel ve heyelan felaketi nedeniyle Arhavi Kaymakamlığında kamu kurum müdürleri ve il genel meclisi üyeleri ile siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Cirit, "Heyelan felaketinde maalesef 8 vatandaşımızı kaybettik. 3 vatandaşımızdan da ümidimiz kesildi. Fakat arama çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. 1 çocuk, 2’si bayan olmak üzere 3 vatandaşımızı arıyoruz." dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, yaptığı açıklamada bölgede sel afeti yaşandığını, en çok Hopa ilçesinin etkilendiğini belirtip şunları söyledi: "Arhavi’de merkezde Aşağı Hacılar ve Yukarı Hacılar Mahalleleri ile Balıklı köyünün belirli mevkilerine şuan itibarıyla elektrik veremiyoruz. Arhavi ilçemizde afet kapsamında 9 köyümüzün bizlere müracaatı var. Hasar ve zarar tespit komisyonu bu köylerde çalışmalarını tamamlayacak. Hopa’da yaşanan sel ve heyelan felaketinde maalesef 8 vatandaşımızı kaybettik. 3 vatandaşımızdan da ümidimiz kesildi. Fakat arama çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. 1 çocuk, 2’si bayan olmak üzere 3 vatandaşımızı arıyoruz. Jandarma Genel Komutanlığından gelen (JAK) ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığından bölgeye gelen profesyonel dalış ekipleri 2 derede çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda iş makinelerimizde derelere çalışmalarını sürdürüyor. Kamudan ciddi anlamda iş makinesi takviyesi oldu. Özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğüne bağlı müdürlüklerden iş makinelerinin tamamına yakını bölgede sevk edilerek çalışmalarını sürdürüyor. Bunun dışında belediyelerden destek istedik. Başta İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Trabzon, Rize ve Samsun Belediyelerinden destek ilimize gönderildi." ifadelerini kullandı.

Sel ve heyelandan en çok etkilenen Hopa ilçesinde maalesef can kaybı yaşandığını ve büyük hasar meydana geldiğini aktaran Vali Cirit, "İş makinelerimizi en çok felaketten etkilenen Hopa ilçemize sevk etmek zorunda kaldık. Ancak dünden itibaren Arhavi ilçemize de kamu araçlarının bir kısmını sevk ettik. İş makineleri burada çalışmalarını sürdürüyor.
Hava nakil araçlarını da kullanmaktayız. Karayolu ile ulaşmakta güçlük çektiğimiz köylerimize ve yerleşim yerlerine hava nakil araçlarını göndererek burada mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Kızılay tarafından gönderilen su ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerini hava nakil araçlarıyla söz konusu ulaşılamayan yerleşim yerlerine gönderdik.
Özellikle afet sonrası yaraları sarmaya başladığımız dönem içerisinde ilçelerimizde hıfzıssıhha kurulu kararıyla bir sağlık problemi yaşamak istemiyoruz. Bu konuda da Ankara’dan 2 ekip bölgemize intikal etti. Hem Arhavi’de hem de Hopa’da hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Arhavi ve Hopa ilçelerimizde afet öncesi ve sonrasına dönük olarak istatistik bir sağlık problemi yaşandığına dair sonuç yok. Fakat bu olmayacağı anlamına gelmez. Özellikle her iki belediyemizin dikkatini çekeceğimiz husus olarak su depolarının ciddi anlamda hijyen ve klorlama çalışmalarının yapılmasını istedik. Bu konuda Halk Sağlığı ekiplerimiz söz konusu belediyeler ile iletişim halinde koordineli çalışıyorlar.
Hopa ilçemize dün akşamdan itibaren su verilmeye başladı. Ancak her noktaya su şuan itibarıyla maalesef ulaştıramıyoruz. Hopa ilçemizde alt yapısı ciddi olarak etkilendi.
Gerek kamu gerek özel sektör, seçilmiş ve atanmışlar olarak birlikte görev ifa edeceğiz.
Kızılay tarafından akşam saatlerinde Hopa’da sıcak yemek hizmeti verecek." dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.