Soğuk ve hafif kar yağışına rağmen valilik binası önünde bir araya gelen katılımcılar, Türk Bayrağı ile Kolorta mevkiinde bulunan Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Etkinliğe, Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim ile eşi, daire amirleri, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Garnizon Şehitliği önünde düzenlenen törende konuşan Bahattin Yetim, "22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak daha yüce bir makam yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Sarıkamış'ta hayallerini, umutlarını, istikballerini kalbine gömerek toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu millet onlara minnettardır. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun." dedi.

Programda Sarıkamış tarihini anlatan konuşmayı 6. Hudut Komutanlığı adına Piyade Asteğmen Cihan Gülçiçek yaptı. 

Vali Cirit'e günün anısına Türk bayrağı takdim edildi.

Protokol üyeleri, programın sonunda Garnizon Şehitliği'ne karanfil bıraktı. 

Programda, şehiter için okutulan 100 hatimin duası da yapıldı.