Kars Belediyesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile 'Asansör Periyodik Kontrol Hizmeti' protokolü imzaladı. Başkan Murtaza Karaçanta'nın makamında gerçekleşen imza törenine TSE Iğdır İl Müdürü Arif Vural katıldı.

Yapılan sözleşmenin ardından Kars il sınırlarında bulunan asansörlerin yıllık kontrolleri belediye denetiminde TSE tarafından gerçekleştirilecek. Kars Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamada, "18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği' ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de 'Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur. 2015 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan Türk Standardları Enstitüsü Iğdır il Temsilciliği ile bir protokol imzalamıştır. Yapılan protokolde asansör yıllık kontrol bedeli kadar 144 TL+KDV olarak belirlenmiştir." denildi.

Yıllık kontrol faaliyetinin ise 1 Mart 2015 itibari ile başlayacağı ifade edilen açıklamada, "Asansörlerin kontrolü sonucunda hazırlanan raporun, Türk Standartları Enstitüsü Iğdır il Temsilciliğinden alınması zorunludur. Anılan yönetmelik, bu raporda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesini zorunlu kılmakta ve giderilene dek asansörün işletilmesine izin vermemektedir." ifadelerine yer verildi.