Ankara'daki evinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Erdem Uğur, İzmir’de toprağa verildi. Uğur’un Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nden sınıf arkadaşı Recep Elmas, intihara ihtimal vermediği söyledi. Elmas, “Ben açıkçası şoke oldum. Öyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum. İki gün önce mesajlaşarak espriler yapan bir arkadaş, ‘Baharda görüşürüz.’ diyen birisinin intihar etmesi, hiçbirimizin beklemediği bir olay.” dedi.

DEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra özel bir firmanın ar-ge bölümünde görev yapan, 14 Şubat 2014 tarihinde de ASELSAN’da işe başlayan 28 yaşındaki Erdem Uğur, bir mutfak tüpü ve ona bağlı hortum yorganın altındayken yatağında ölü bulunmuştu. Ankara Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan genç mühendisin cenazesi, ailesine teslim edilmişti. Dün akşam saatlerinde de toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı İzmir’e getirilmişti. Genç mühendisin cenaze namazı, Bornova ilçesindeki Manavkuyu Camisi’nde kılındı. Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen babası Sezai Uğur, taziyeleri kabul etti. Oğlunun tabutunu okşayan, iki çocuk babası Uğur, gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunu dualarla ebediyete uğurlayan Uğur’un dudaklarından, "Oğlum, benim oğlum." sözleri duyuldu. Özel bir üniversitede okuyan kız kardeşi Meltem de ağabeyinin tabutu başına giderek son kez sarıldı. Annesi Ferdane Uğur’un ise ölüm haberinin ardından sakinleştiricilerle ayakta durabildiği öğrenildi.

'İNTİHAR EDEBİLECEK YAPIDA DEĞİLDİ'

Cenaze namazına katılan üniversiteden sınıf arkadaşı Recep Elmas, mezun olduktan sonra da sürekli görüştüğünü, en son 2 Ocak 2015'te İzmir’e geldiğini anlattı. Arkadaşının geleceğe dönük planları bulunduğunu, ev almak için uğraştığını ifade eden Elmas, “Geleceğe yönelik palanları vardı. İçine kapanık, antisosyal biri değildi. Herhangi bir ihtiyacı olduğunda atlar Eshişehir’e, İstanbul’a, İzmir’e giderdi. Arkadaşlarıyla görüşürdü. İki hafta önce de İzmir’deydik. Cumartesi günü de arkadaşlarımızla konuşmuş, sakalaşmış, espriler yapmış. Hiç öyle intihara sebep olabilecek yapıda değildi. Mutluydu, herhangi bir sıkıntısı yoktu.“ dedi. En son iki hafta önce İzmir’e gelen arkadaşının, kendisini çalıştığını işyerinde ziyaret ettiğini de belirten Elmas, “Sürekli görüşüyordum. Çıktık, birlikte gezdik dolaştık, kafede oturduk. Genelde mühendislerin içine kapanık olduğu söylenir ama o, canı sıkıldığında atlayıp Eskişehir’e, istanbul’a gidiyordu. İzmirli arkadaşlarımızla İstanbul’da karşılacak kadar sık İstanbul’a gidip gelen birisiydi. Çok neşeli diyemem ama içine kapalı biri değildi. İnsanlarla iletişimi iyiydi. Tüm arkadaşlarımızla konuştuk, hepimiz şaşırdık. İntihar edeceğine dair en ufak emare gören arkadaşım yok. İki gün önce mesajlaşıyor ve espriler yapıyor.” diye konuştu. Türkiye’nin sayılı özel şirketlerinden birinin ar-ge biriminde çalıştıktan sonra ASELSAN’da işe başladığını kaydeden Recep Elmas, orada sınıf arkadaşlarından başka çalışanlar da olduğunu, Uğur’un Ankara’da yalnız olmadığını söyledi.

Erdem Uğur’un cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Eski Bornova Mezarlığı’nda dualarla ebediye uğurlandı. Cenazeye ASELSAN da çelenk gönderdi.