Ankara’da dün evinde ölü halde bulunan ASELSAN mühendisi Erdem Uğur’un (28) cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze defedilmek üzere İzmir’e götürüldü.

Mühendis oğlunun hayatını kaybettiği haberini alan Uğur’un babası Sezai Uğur, gece 03.00 uçağı ile Ankara’ya geldi. Geceyi Ankara’da geçiren aile, cenazeyi almak için otopsinin bitmesini bekledi. Adli Tıp Kurumu'na gelen baba Uğur, cenazeyi arabaya koyma esnasında gözyaşlarını tutamadı. Tabutun taşınması esnasında acıya dayanamayan baba kendini yere bıraktı. Bu esnada yanında bulunan Erdem Uğur’un eniştesi acılı babayı sakinleştirmeye çalıştı. Banka oturtulan babanın sakinleşmesi için su içirildi. Baba sakinleştikten sonra cenaze İzmir’e gitmek üzere yola çıktı. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenaze defnedilmek üzere İzmir’in Bornova ilçesine götürüldü. Uğur’un cenazesi yarın öğle namazından sonra Bornova ilçesinde defnedilecek.

ASELSAN mühendisi Erdem Uğur, polis tarafından yatağında hareketsiz halde bir adet mutfak tüpü ile tüpe bağlı hortum yorganın altındayken yatağında ölü bulunmuştu. Erdem Uğur, 9 Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik mezunu olduğunu, babası ile birlikte Ankara’dan on gün önce ev aldığı bilgisi alındı. Uğur, ASELSAN’da 14 Şubat 2014 tarihinde işe başladı.