Siyasi partiler ve vekil adayları 7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala propaganda çalışmalarına hız verirken vatandaşların kullanacağı oyun rengi de belirginleşmeye başladı. 'Ülkede hiçbir sorun yok' diyen de var eğitimin kalitesiz ve isteksiz çocuk yetiştirdiğini, asgari ücretin yetersiz kaldığını düşünenler de var. Otobüse verecek parası olmadığı için yürüyerek işe giden Suzan Sütçe, "Ülkenin en büyük problemi parasızlık. İki çocuk okutuyoruz, asgari ücretle nasıl okutacağız, bilmiyorum?" diyor. Lokantacı İbrahim Güler tepki için sandığa gitmeyeceğini ifade ederken, Olcay Akkoyuncu isimli esnaf ise gidişattan memnun. İşte bazı asgari ücretle çalışan işçiden öğretmene, taksiciden lokantacıya bazı seçmenlerin 7 Haziran seçimleriyle ilgili görüşleri:

İşçi Suzan Sütçü:Tayyip Erdoğan olmasın. Asgari ücrete zam versin. Ülkenin en büyük problemi parasızlık. İki çocuk okutuyoruz, asgari ücretle nasıl okutacağız, bilmiyorum? Meydanlarda konuşuyorlar ama inanmıyorum. En azından Kılıçdaroğlu, asgari ücrete zam yapacağını söylüyor, en azından düşünüyor. Asgari ücretle çalışıyoruz. Tren, yol yapıyor iyi bir şey ama asgari ücrete biraz zam verse daha iyi olur.

Lokantacı İbrahim Güler: En büyük mesele şuandaki sistem. Hangi sorundan bahsedeyim, Suriye’deki savaştan mı, iç politikadan mı bahsedelim, Mecliste kara para aklayanlardan mı bahsedeyim? 7 Haziran’da sandığa gitmeyeceğim. Biz böyle sistemi istemiyoruz. Geçmiş, geri kafalı insanları istemiyoruz. Sadece para bağımlısı insanları istemiyoruz. Liderle inanmıyorum. Biz, aydın insan istiyoruz. Okumuş, kültürlü, halkını seven insanlar istiyoruz.

Taksici Mehmet Turan: Ülkenin gidişatı iyi değil. Ekonomik sıkıntılar var. AKP’den memnun değilim. Daha önce oy vermedim gene vermeyeceğim. Ülkenin gidişatına göre oy kullanacağım. Özelleştirme, Kürt sorunu gibi meselelerden rahatsızım. İşlerimiz sıkıntılı, para kazanamaz hale geldik. Taksi işlerimiz de durgun. Devlet Bahçeli, Bursa’da konuştu, çok hoşuma gitti. Diğerleri gelirse onlara da gideceğiz. Vaatleri güzel, yaparsa. Tatmin olur muyum, bilmiyorum ama AKP mitingini de takip edeceğim. İlk geldikleri dönemde iyiydiler, sonra kendi menfaatlerini düşünüp yanlış iş yaptıklarını düşünüyorum.

Esnaf Olcay Akkoyuncu: Ülkenin gidişatı çok güzel, memnunuz, bundan daha iyi hükümet olmaz. Problem yoktur, sadece başkanlık sistemi sorunu var. Yapılan işlere bakıp oy vereceğim. Sağlıktan yollara, doğu bölgesindeki kalkınmaları görüyoruz. AK Parti liderine inanıyorum, sonuna kadar, diğerlerine inanmıyorum.

Öğretmen Ülgen Metin: Ülkenin gidişatını hiç iyi bulmuyorum. Çocuklardaki kalitesiz eğitim, isteksizlik, bunların hepsi geleceği körüklüyor. Eğitim en büyük sorun. Ben, eğitime kim önem veriyorsa ona göre oy vereceğim. 7 Haziran’dan sonra aynen devam ederse çok üzüleceğim. Herkes konuşuyor, ama herkes kendini düşünüyor.