Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde AK Partili Belediye tarafından İş Kur’dan alınan işçiler, asgari ücrete zam yapılmasını bekliyor. Üç buçuk ay önce İş Kur tarafından belediyeye geçici olarak yerleştirilen temizlik işçileri, belediyede kalıcı olmak istiyor. İş Kur tarafından belediyeye geçici işçi olarak işe başlayan Hasan Çelik, 57 yaşına kadar ilk kez düzenli maaş aldığını belirtti. 3,5 aydır düzenli maaş alarak geçimini sağlayan Hasan Çelik, haline şükrederek, Allah’ın yardımıyla geçinebildiğini söyledi. Çelik, 11 torun sahibi olduğunu belirterek, torunlarına hediye almak istediğini ancak, aldığı asgari ücret maaşının yetmediğini belirterek, bazen hanımı ile de torunlara, hediye alamadığı için kavga ettiğini söyledi.

Maaşı alır almaz borca dağıttığını belirten Hasan Çelik, dar gelirli vatandaşa bir çay parası dahi kalmadığını, 5 lira için elinin titrediğini belirterek, lokantaya gidip 5 liraya yemek yiyemediğini söyledi. AK Parti kurulduğundan bugüne kadar oy verdiğini belirten Hasan Çelik, zenginin daha zengin olduğunu, fakirin de yerinde saydığını belirterek, fakirin daha da fakirleştiğini söyledi.

Köyde yaşadığını belirten Çelik, zor geçinebildiğini ve eşine zor bakabildiğini belirterek, asgari ücretlinin ancak çay parası aldığını söyledi. Çelik, “Milletvekilleri aldıkları maaşın az olduğunu söylüyor. Biz ne yapalım o zaman. Bizde istiyoruz, ama bizi duyan yok. Asgari ücretin 2 bin lira olmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanıma da söylüyorum, zenginler için her şey var, fakir için bir şey yok. AK Partiye oy veriyoruz, yine aynısı, hiç fark etmedi. Cumhurbaşkanına güvendik, bizi yarı yolda bırakmasın” diye konuştu.