Afşin Kaymakamlığı koordinatörlüğünde "Proje Kenti Afşin" kapsamında hazırlanan proje, müzik öğretmeni Hasan Boyraz tarafından yürütüldü. Proje çerçevesinde merhum halk ozanının "İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım ve Gel Gel Yolcu" adlı eserleri, Aşık Mahsuni Şerif'in dünyaya geldiği Afşin'deki Eshab-ı Kehf ile tarihi ve doğal güzellikler arasında seslendirildi.

Boyraz, AA muhabirine, Aşık Mahsuni Şerif ve Eshab-ı Kehf gibi iki önemli değeri dünyaya tanıtmak adına güzel bir iş yaptıklarına inandığını söyledi.

Projenin klibini mütevazi kayıt stüdyosu oluşturarak tamamladıklarını belirten Boyraz, öğretmenler, öğrenciler, memurlar, işçiler ve halk ozanlarından oluşan 50 kişinin çalışmada yer aldığını kaydetti.

Eski Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy'un yönetiminde gerçekleştirilen projenin ses getirmesini umduklarını dile getiren Boyraz, şu bilgiyi paylaştı:

"Afşin'in belirli bölgelerinde çekimler yapıldı. Öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra Halk Ozanları Derneği üyeleri ve yerli müzisyenlerden ses kayıtları alındı. Yapılan kurgu ve montajla video klibimiz son halini aldı. Bu tarz projeler, ülkemizde çoğu yörenin tanıtımında etkili bir ögedir. Aşık Mahsuni Şerif'i anmaktan ve Eshab-ı Kehf'i anlamaktan gurur duyduk. Projeyle Afşin'e uzun soluklu bir hatıra bıraktığımıza inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum."

Boyraz, farklı projelerle ilçeyi tanıtmaya devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.