Çene eklemi ağrısı toplum arasında sık karşılaşılan bir rahatsızlık. Hastalar yemek yerken, konuşurken çene her açılıp kapandığında şakak bölgesinde ve çenenin yanında ağrı hissedebiliyor. Sık sık tekrarlayan baş ağrıları nedeniyle hastaların mutsuz olduğunu belirten uzmanlar, aşırı stres, endişe veya depresyonun da çene eklem hastalığı sebeplerinden birisi olduğunu söyledi.

Medistate Kavacık Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İlker Garipoğlu ve Diş Hekimi Figen Şencan çene eklem hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çene eklemi hastalığıyla belirtileriyle ilgili İlker Garipoğlu ve Figen Şencan, "Dişlerin gıcırdatılması sonucu dişlerde aşınma veya hassasiyet (üşüme) meydana gelmesi. Çenede açıp kapatma hareketleri sırasında tıklama sesi duyulması. Çeneyi açarken alt çenenin bir tarafa doğru kayması. Özellikle sabahları görülen ve gün içinde azalabilecek çene ve yanak kaslarında ağrı şikayetleri.
Şakaklara vurabilecek ağrılar. Baş ağrıları. Çene açıklığında kısıtlılık." olarak açıkladı.

Hatalığa sebep olan etkenlerle ilgili Garşoğlu, ve Şencan şunları sıraladı: "Aşırı stres, endişe veya depresyon. Uyurken farkında olarak veya olmadan meydana gelen diş sıkmaları veya diş gıcırdatmaları. Geçirilmiş bir kaza sonrası çene ekleminde meydana gelmiş olan travmaya bağlı eklemde olabilecek kaymalar. Dişlerin kapanışındaki bozukluklar, diş eksiklikleri."