Sivas’ta aşırı yağmur ve ardından gelen dolu yağışları tek geçim kaynakları tarım olan çiftçilere zarar verdi. Özellikle Kangal ve çevre köylerde etkili olan aşırı yağış ve fındık tanesi büyüklüğünde yağan dolu ekinleri vurdu.

Yaz mevsimi geldi ancak bir gün güneşli bir gün yağışlı havanın etkili olması, Sivaslıları şaşırtmaya devam ediyor. Son günlerde ki değişen hava şartları Sivas’ta etkisini günden güne artırıyor. Son zamanlarda aşırı yağış alan Sivas’ta, en çok çiftçiler mağdur etti. Tüm ümitleri ve geçim kaynakları ektikleri ürün olan çiftçiler, aşırı yağmur ve dolu yağışı sebebiyle daha yıl sonu gelmeden ürünleri büyük zarar gördü. Çiftçiler kayıplarının 5 trilyon civarında olduğunu belirtti.

Sivas’ta son zamanlarda etkili olan ani ve etkili yağışlar şehir merkezindeki hayatı felç ederken, ilçe ve köylerde de çiftçileri mağdur etti. Kangal ilçesi, Çetinkaya beldesine bağlı Sacayağı, Sarıkadı ve Maksutlu Köylerinde tarım arazileri ve ekinler aşırı dolu ve yağışlar nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Borçlarını yıl sonunda ödemeyi planlayan çiftçilerin tüm umutları tükendi. Çiftçiler mağdur olduklarını, başka geçim kaynaklarının olmadığını belirterek, yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Tarla sahibi olmadıkları için sigorta yaptıramadıklarını ifade eden çiftçiler, destek talebinde bulundu. Bazı çitçiler ise gözyaşlarını tutamayarak, devletin konuya el atıp mağduriyetlerini gidermelerini istedi.