Denizli’de 19. yüzyılda yaşayan Nakşibendî şeyhlerinden Hasan Feyzi Efendi’nin türbesinin de bulunduğu, Hacı Hasan Tekkesi olarak da bilinen, Emek Caddesi'deki Hacı Hasan Fevzi Camisi’nin avlusunda bulunan zeytin ağaçlarının, kuruyanlarının yanında yaşları da gövdelerinden kesildi. Mahalle halkı, 1872 yılında Hasan Feyzi Efendi tarafından yaptırılan caminin ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdi.

Cami cemaatinden bazı kişilerin verdiği bilgiye göre bu kış sert geçtiği için cami derneği yönetimi, mahallenin park olarak da kullandığı geniş avludaki kurumaya yüz tutan zeytin ağaçlarını kestirmek istedi. Bir fırıncı, odunları karşılığında kesim işini üstüne alarak yaş kuru ayrımı yapmadan hepsini gövdesinden kesti. Yaklaşık yarım asırlık ağaçların kesildiğini gören bazı vatandaşlar, cami avlusuna giderek cemaatle tartıştı. Cemaatten bazıları, kesimin izin alınarak yapıldığını belirterek, “Kurunun yanında yaş da yanar.” dedi. Bazı vatandaşlar ise kesimin gerekli olduğunu ancak fazla yapılmış olabileceğini söyledi. Kesilen dallar, Denizli Büyükşehir Belediyesi işçileri tarafından bir traktör römorkuna yüklenerek götürüldü.

Ağaçların kesildiği yere gelerek cemaatle tartışan Filiz Hammal, “Nasıl kesersiniz bu ağaçları? Ben Türkiye vatandaşıyım. Siz ağaçtan anlıyor musunuz? Bakın bakalım bu ağaçlar ölmüş mü? Bir bakın, göz var nizam var. Yazık değil mi? Türkiye’nin ciğerleri bunlar. Bak her taraf beton. Neden kestiniz diyorum.” şeklinde tepki gösterdi. Ağaçları kesilmiş görünce şoke olduğunu belirten Hammal, “Tabii ki tepki gösteriyorum. Bakar mısınız her yer bina, kütle. Başka yeşil yer yok. İnsanlar buraya gelip oturuyordu, çocuklar oynuyordu. Yazık olmuş. Mahalleli de şikâyetçi olmuş, benim de bugün haberim oldu. Avrupa ülkelerinde insanlar her gün bir şeyler dikiyor, yaşatmaya çalışıyor. Şuraya bakın, resmen katliam gibi duruyor. İçler acısı durum. Görüntüsü bile korkunç.” dedi. Osman Karakaya da, “Kesilmemesi lazım. Kurudu ama böyle kesilmemesi lazım. Kuruların kesilmesi lazım. Kabak keser gibi kesilmez.” şeklinde konuştu.

Odunlar götürülürken cami derneği yönetiminden kimse bulunamaması sebebiyle görüş alınamadı.