Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görevli er ve erbaş aileleri ile olan iletişimlerini geliştirmek ve motivasyonu artırmak adına kışlada telefon kullanımı haberlerinin yayılmasının ardından, Kırşehir’de esnaf eski telefon arayışına girdi.

Askeri malzemelerin yanı sıra ikinci el eski telefon arayışına girdiğini ifade eden esnaf Mustafa Topak, özelliği olmayan telefonların piyasada çok olmadığı için insanların eski telefon arayışına düştüğünü söyledi. Kışlada kullanılacak telefonların akıllı telefon olmaması haberi üzerine insanların ve esnafın telefon arayışına girdiğini anlatan Topak, “Biz şu anda askeri malzemeleri satıyoruz. Bunun yanı sıra telefonun serbest olması ile beraber askerde telefon ihtiyacı doğdu, asker kardeşlerimize bu arada özelliği olmayan telefonlar da piyasada olmadığı için insanlar şimdi telefonun peşine düştüler. Bizler de yeni bir sektöre atılım yapmak istiyoruz.” dedi.

Kırşehir’de yeni oluşmaya başlayan ikinci el eski telefon alımları için arayışta olduklarını anlatan esnaf Mustafa Topak, ”Eski telefonları piyasada nasıl buluruz, bilemiyoruz ama bir çare bulunacak. Şimdilik arkadaşlardan telefonları topladık. Topladığımız telefonları ise satışa çıkarmak istiyoruz. İnşallah satışlarımız patlar ve müşterilerimiz çoğalır, böyle bir ticaret şekli doğdu. Birkaç tane asker kardeşimiz geldi, bunların bizler devamını bekliyoruz. İnşallah geldiklerinde de tercihleri dahilinde telefonları bulabilirler.” diye konuştu. Kırşehir’de günlük ve süreli telefon kiralama sistemi ise telefoncular arasında yaygın olarak kullanılmıyor.