Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Tekeli Taburu’na bağlı Kayalar (Katona) Karakolu'nda görev yapan 1991 doğumlu Piyade Sözleşmeli Er Cumali Güneş'in, beylik tabancası ile canına kıydığı iddia edildi. Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde ikamet eden Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Güneş’in amcası Ahmet Güneş ve kuzeni Tuncay Güneş, ölümü şüpheli bulduklarını söyledi. Kuzen Tuncay Güneş, iki defa telefon geldiğini ilk önce vuruldu diye haber geldiğini belirterek sonra da intihar ettiği bilgisi geldiğini söyledi. Hangi haberin doğru olduğunu bilmediklerini belirtti. Tuncay Güneş, kuzeninin 1 ay önce izin kullanarak ziyarete geldiğini, şen şakrak olduğunu, kız arkadaşı ile gelip söz yaptıklarını ve haziran ayında düğüne hazırlandığını belirterek, hayat dolu bir insanın intihar etmeyeceğini belirterek ölümü şüpheli buldu. Tuncay Güneş, edindikleri ilk bilgide 3 kişinin de yaralı olduğu iddialarının ölümü daha çok şüpheli hale getirdiğini söyledi.

Amca Ahmet Güneş, ölen Uzman Çavuş Cumali Güneş’in asla intihara kalkışmayacağını belirterek, “Eşimden daha çok tanırım yeğenimi, oğlum yapabilir, ama yeğenim Cumali katiyen böyle bir şey yapmaz.” dedi. Acılı Baba Eshabil Güneş ise dayısı Recep Aktürk’ün otopsiye gittiğini belirterek, gerçekleri dayısından öğreneceklerini söyledi. Piyade Sözleşmeli Er Cumali Güneş’in cenazesi geldiğinde ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Cenaze, göğükısık mezarlığında kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Cenaze namazına Bahçe Kaymakamı Alper Çığ, Osmaniye İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, Bahçe İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Önder Irkılata, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Dönmez, Belediye Başkanı İbrahim Baz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Defin sırasında tabut açılarak sağlık personeli denetiminde anne Elmas Güneş ve baba Eshabil Güneş, asker çocuklarına son kez bakarak gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladılar.