BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Elbistan’da açtığı seçim bürosunun açılış törenine katıldı. Burada partililere seslenen Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Güneydoğu’da asker ve polisler şehit edilmesinde ABD silahlarının kullanılıp kullanılmadığını sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘ABD’nin PYD’ye verdiği silahlar bize karşı kullanılırsa gerekeni yaparız’ açıklamasına tepki gösteren Destici, şunları kaydetti: “PYD eşittir PKK ise sen nasıl oluyor da Türkiye’den koridor açıp peşmerge adı altında Kandil'den gelen teröristleri Kobani'ye gönderiyorsun? PKK eşittir PYD ise nasıl oluyor da onların yaralılarını alıp içeride hastanelerde tedavi ettiriyorsun? PKK eşittir PYD ise Salih Müslim’e bu güne kadar hangi akılla destek verdin? Bu gün ABD’nin PYD’ye silah verdiği ortaya çıktı. ABD zaten inkar etmiyor. Bizim Başbakan açıklama yapıyor. ‘Eğer o silahlar bize karşı kullanılırsa gereğini yaparız’ diyor. Başbakan Elbistan’dan sesleniyorum; Diyarbakır’da astsubayımızı şehit ederken kullandıkları silah, Şırnak’ta polis Salih’i şehit ederken kullandıkları silah, Diyarbakır pazarında astsubayı eşinin yanında şehit ettikleri silah hepsi ABD malı çıktı. Ne yaptın bu güne kadar ne yaptın ?"

BBP Genel Başkanı Destici, “Milleti kandırmayacaksınız. Madem ABD’nin PYD’ye silah verdiği ortaya çıktı cesur bir adım atacaksınız. ABD için açtığınız üstleri kapatacaksınız. Eğer bunu yaparsanız o zaman bizde sizin yanınızda dururuz. Bunu yapmazsanız bizim yanımızda sözünüzün bir itibarı yoktur.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinin neden sonlandığına dair görüşlerini de paylaşan Destici, “Bitik, yaralı durumda olan PKK çözüm süreci sayesinde ayağa kalktı. Hükümet PKK’nın şartlarını kabul etti. Sandıktan tek başına iktidar çıkamayınca da süreç bitti. Hani barış gelmişti? Hani PKK ülke dışına çıkacaktı? Hani PKK kendini lağvedecekti.” diyerek sözlerini tamamladı.