Orgeneral Mendi, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celeboğlu ile Bingöl'ün Genç ilçesinde 25 Nisan 2012'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın vefatının birinci yılı dolayısıyla Elbistan ilçesi Gariplik Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına katıldı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Elbistan Şubesince düzenlenen programda şehit Özdoğan için dua edildi.
Orgeneral Mendi, burada yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kast eden vatan hainlerine karşı askeri polisi ve jandarmasıyla yıllardan beri büyük bir mücadele verdiklerini belirtti.
İnşallah şehidimiz son olur"-

Elazığ'da görevliyken şehit Özdoğan'ın komutanı olduğunu anımsatan Mendi, şunları kaydetti:
"Tabii onun ilk komutanı olan Tuğgeneral Hamza Celeboğlu da şimdi aramızda. Bu üzücü hadise olduğunda operasyon bölgesinde bizler de vardık. Hatta yaklaşık 300 metre diyebileceğimiz bir mesafedeydik. Burada tabii üzüntümüz çok fazla. Neden- Çünkü evladımızı kaybettik. O olayda tek tesellimiz şehidimizin kanı yerde kalmadı. Şehidimiz son derece hassas bir bölgede kahramanca mücadele etti. O operasyonda 7 terörist ölü olarak ele geçirildi. Tek tesellimiz bu oldu. Çünkü biz ant içtik, yemin ettik. Vatanımızı böldürmemek için mücadelemizi sonsuza kadar devam edeceğiz."
Yüce Türk milletinin kendilerine verdiği görevi aynen devam ettirdiklerini dile getiren Mendi, "Şu anda birliklerimin büyük bir kısmı hudut hattından itibaren Hakkari'de, Şemdinli'de, Çukurca'da, Şırnak'ta, Siirt'te görevlerine aynen devam ediyor. İnşallah bundan sonra böyle şehit haberleriyle aziz evlatlarımızın kaybıyla sizlerin karşısına çıkmayız. İnşallah şehidimiz son olur" dedi.