8 asker helikopterle Yunanistan'a kaçtı
Türk helikopterinin yerel saatle 11.51'de Dedeağaç Havaalanı'na indiğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" dedi.

Yunanistan Dedeağaç'a inen askeri helikopterdeki iki binbaşı, bir yüzbaşı ve beş er sığınma istedi.

Darbe girişimiyle ilgili 2. Ordu Komutanlığında düzenlenen operasyonda 114 kişi silahlarıyla gözaltına alındı. Operasyon devam ediyor.

Son Dakika: Asker Kazan'da halka ateş açtı ölü ve yaralılar var!
Son Dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına giderek uçakların kalkmasına engel olmak isteyen vatandaşların üzerine asker ateş açtı. Son dakika olayda Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, açılan ateşle 6 kişinin öldüğünü 55 kişinin de yaralı olduğunu, uçakların kalkışına engel olmak amacıyla tüm olanakların seferber edilerek elektriklerin kesildiğini söyledi.

SON DAKİKA: Tüm Türkiye'de darbecilere gözaltı dalgası
Tümgeneral, Tuğgeneral, albay, yarbay ve çok sayıda rütbeli subayın da aralarında bulunduğu 1374 darbeci asker yakalandı. Gözaltına alınalar arasında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ve Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan da bulunuyor...

Gölbaşı’nda 42 polis şehit oldu
NTV'nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırı sonucu 42 polisin şehit olduğunu açıkladı.

Son dakika: 01.50'de AA'dan geçilen haberde "Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ mensupları tarafından kullanılan askeri helikopterleri etkisiz hale getirmek için Ankara semalarında uçuşunu sürdürüyor" ifadeleri yer aldı

NTV'nin haberine göre ise "F-16'ların, darbe girişiminde bulunan askerlerin elindeki bir Sikorksy" helikopteri vurduğu iddia edildi. 

Son dakika: Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul ve Ankara'daki kalkışmayla ilgili olarak, "Bu olaylar meydana geldiği andan itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz. Birinci Ordu Komutanlığı içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Endişe edecek bir durum yok, bunlara katılmayan ve şu anda emir komuta zinciri içinde olan diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.

DARBECİLERİN TAM LİSTESİ

Son dakika: Atatürk Havalimanı'na gelen askerlerin çekilmeye başladığı öğrenildi.

Son dakika: İstanbul'da köprüde ilerleyen vatandaşlara ateş açıldığı, yaralılar olduğu bilgisi var... Asker İstanbul'da Boğaz Köprülerini kapattı. Ayrıca jetler TBMM üstünde alçak uçuş yaptı.

DARBE GİRİŞİMİ FOTO GALERİ


Peki Asker
darbe yaptı iddiaları doğru mu? Türkiye'de askeri darbe mi oldu? Asker ile polis çatışacak mı? Başbakan Yıldırım "Emniyet Güçlerimiz harekete geçti" dedi. Detaylar haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım, asker içindeki bazı kişilerin kalkışmada bulunduğunu belirterek, "Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecektir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, yaşananları değerlendirdi. Başbakan Yıldırım, "Doğrusu bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Vatandaşlar şunu bilsin ki demokrasiye zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, vatandaşın milletin seçtiği, milletin iradesi ile iş başındadır. Bunun işbaşından gitmesi ancak milletin kararı ile olur bu bilinmelidir. Bu kalkışmayı yapanlar, bu çılgınlığı yapanlar, en ağır şekilde bedelini ödeyecektir. Asla bu tip kalkışmalara pabuç bırakmayacağız. Asla bu ve buna benzer çılgınlıklara müsaade etmeyeceğimizi bilsinler" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, "Buna bir darbe girişimi diyebilir miyiz" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: "Bunun adına henüz bir darbe demek doğru olmaz. Bir kalkışmanın olduğu doğrudur. Belirli bölgelerde sorumsuzca devletin emaneti silahları alıp vatandaşların üzerine gidip onları yere yatırıp onları etkisiz hale getirmeye çalışan bir takım gruplar var. Bunların kim olduğunu, hangi amaçla hareket ettiğini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Asla ve asla yasadışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz."

DARBE GİRİŞİMİ FOTO GALERİ


SON DAKİKA!

Genelkurmay Başkanlığı "TSK ülke yönetimine bütünüyle el konulmuştur" açıklaması yaptı...

Bozdağ: Herkesin sesini yükseltme vaktidir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bir hukuk dışı kalkışma söz konusudur. Bu silahlı kuvvetlerinin emir komuta zinciri dışında yapılmıştır. Bu derin bir yapının fedaileri tarafından yapılmaktadır. Herkesin tavır koyması ve demokrasimize sahip çıkmak vaktidir. Ankara ve İstanbul Cumhuriyet savcıları soruşturma başlatmıştır.

DARBE GİRİŞİMİ FOTO GALERİ




Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkı meydanlara davet ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paralel yapılanmanın bir hareketidir. Halkımızı meydanlara davet ediyorum, halkımızla el ele bu kalkışmayı yapanlara gereken cevabı orada vereceğiz. İstanbul veya Ankara'da meydanlarda olacağım.

Bu tanklar bunların tankları değildir, bu milletin tankları değildir. Bu tankların önünde durmasını da biliriz.

Silahlı kuvvetlerimizin onurlu generallerine sesleniyorum, dik durmalarını istiyorum. Bunlar gelip geçicidir.