Kara Kuvveteri Komutanlığı 1 No'lu Dikimevi işçileri, yaşanan terör olaylarını protesto etmek için E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattı. Sürücüler de korna çalarak işçilere destek verdi. İşçiler, idam cezasının teröristler için geri getirilmesini istedi.

Önceki gün Dağlıca'da 16 askerin, dün de Iğdır'da 13 polis memurunun şehit edilmesiyle sonuçlanan PKK'nın saldırısını protesto etmek amacıyla, Maltepe'deki Askeri Dikimevi'nde çalışan işçiler saat 12.30 sıralarında Harb-İş Sendikası öncülüğünde Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1 Nolu Askeri Dikimevi önünde toplandı. Dev boyutlarda bir Türk Bayrağı açan kalabalık, PKK aleyhine sloganlar attı. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından kalabalık İstiklal Marşı'nı okudu ve dua etti.

Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Emin Gödek, grup adına açıklama yaptı. Gödek şunları söyledi: “Türk milletinin ve devletinin birilk ve bütünlüğüne kasteden hain terör örgütü PKK, insanlık dışı ve alçakça yüzünü 6 Eylül tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kırsalında görev yapan askerlerimizi, dün de Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polislerimizi şehit ederek bir kez daha o kahpe yüzünü göstermiştir. Dağlıca'daki hain PKK saldırısında 16 askerimiz, Iğdır'daki hain saldırıda 13 polisimiz şehit olurken, pek çok vatan evladımızın yaralanması ülkemizi bir kez daha terörün çirkin yüzü ile karşı karşıya bırakmıştır. Ülkede kaos oluşturma, milli birliğimizi ve toplumsal huzuru bozma amaçlı hain terör saldırıları, millet olarak mücadele kararlılığımızı daha da perçinlemektedir. Hain terör örgütü bilmelidir ki; bu saldırılar ile amaçladığı alçakça, hiçbir hedefe asla ulaşamayacaktır. Acılarla yoğrulmuş bir milletin evlatları olarak, hain saldırılarda kaybettiğimiz askerlerimizin ve polislerimizin acılarıyla yüreğimiz tekrar tekrar dağlanmaktadır. 30 yıldır süren terörle mücadele tecrübemiz içinde, verdiğimiz binlerce şehitten her birinin acısının ağırlığını ayrı ayrı yaşamaktayız. Yaşadığmız her acı bize teröre karşı dirayetli ve dik olmayı, terörle tavizsiz şekilde mücadelenin önemini bir kez daha göstermiştir. Tüm dünya ve terör örgütüne destek veren ülkeler bilsin ki; hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütlerinin alçakça eylemlerine bu millet ve devlet asla boyun eğmedi, eğmeyecektir. Bizler yetkililere sesleniyoruz; vatanımıza, bayrağımıza kasteden hainler için idam cezasının geri getirilmesi en büyük arzumuzdur. Buradan tüm siyasilere, sivil toplum örgütlerine ve kanaat önderlerine sesleniyoruz. Her türlü sorumluluğu alarak, kişisel ve kurumsal menfaatlerimizi devletin ve milletin menfaatlerinden üstün tutmayı bırakıp, yaşadığımız ortak acılarımızın dindirilmesine yönelik adımları birlik ve beraberlik içinde, karlılık ve süratle almalıyız. Zira yaşayacak başka bir Türkiye Yoktur. Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şube Yönetim kurulu olarak, başta PKK derör örgütü ve sırtlarını dayadıkları tüm destekçileri ve bütün terör örgütlerini bir kez daha lanetliyor, ülke savunması için kutsal görevlerini yaparken şehit olan vatan evlatlarına Allah'tdan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin ve Milletimizin başı sağ olsun.”

Basın açıklamasının ardından işçiler, sloganlar eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Trafik polislerinin araç trafiğini İstanbul yönüne kapatmasından sonra Cevizli Köprüsü'nden E-5 Karayolu'na çıkan işçiler, bir süre sloganlar eşliğinde yürüdü. Yaklaşık 15 dakika trafiğe kapalı kalan E-5 Karayolu, kalabalığın dikimevine dönmesiyle son buldu.