Başkent'te askeri kışlanın dış duvarı dibine bırakılan siyah bir çanta Ankara emniyetini harekete geçirdi. Bomba imha ekibinin fünyeyle patlattığı çanta, boş çıktı.

Mamak ilçesinde General Eşref Akıncı Kışlası'nın, Bostancık Caddesi üzerindeki duvarının dibine bırakılmış siyah çantayı gören vatandaşlar, hemen 155 Polis İmdat'ı arayıp, şüpheli durumu bildirdi. Belirtilen adrese kısa süre sonra gelen polis ekipleri, caddeyi Turgut Özal Bulvarı girişinden tek taraflı olarak trafiğe kapattı. Çevre güvenliğini alan karakol ve asayiş ekipleri, bomba imha ekibinin gelmesini bekledi. Uzman ekip gelip, şüpheli çantayı patlatmak için hazırlıklarını tamamladı. Patlatma öncesinde yolun karşı şeridinin de trafiğe kapatılmasını istedi. Patlayıcıya karşı özel kıyafet giyen uzman polis memuru, fünyeyi şüpheli çantanın yanına bıraktı.

KIŞLADAKİ ASKERLER DE MERAKLA İZLEDİ

Kışladaki askerlerin olanları merakla izlediğini fark eden polisler, kış görevlilerine patlatma tehlikesi nedeniyle 'anons' yaptırılmasını ve askerlerin uzaklaştırılmasını istedi.

Çevre güvenliğini alan diğer polislerin de araçların arkasına geçerek güvenli noktada durmalarını isteyen bomba imha ekibi, "Kontrollü patlama" diye 3 kez anons yaptı. Anons sonrası şüpheli çanta büyük bir gürültüyle patlatıldı. Parçalanan çantanın içinden hiçbir şey çıkmadığı gözlendi. Çantanın patlamasının ardından Bostancık Caddesi iki yönlü olarak yeniden trafiğe açıldı.