Genelkurmay Başkanlığı, Beytüşşebap ilçesinde askeri konvoyun geçişi esnasında 15 kilogramlık su bidonu içerisine yerleştirilmiş ve infilaklı fitille irtibatlandırılmış vaziyette, bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildiğini bildirdi.

TSK’nın internet sitesinden önemli yurtiçi olaylara ilişkin yapılan açıklamada, 27 Nisan'da yaşanan olaya ilişkin şu bilgi verildi: "Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca icra edilen konvoy faaliyeti esnasında, Beytüşşebap ilçesi Ilıcak köyünde bulunan bir menfezde, 15 kilogramlık su bidonu içerisine yerleştirilmiş ve infilaklı fitille irtibatlandırılmış vaziyette, bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiş ve Cumhuriyet savcısının talimatı ile aynı gün saat 17.55'te yerinde imha edilmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır."

TERÖRİSTLER 16 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU KAÇIRDI

Yine aynı gün bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist tarafından, Muş Bulanık ilçesi Seçme köyü Saliha mezrasında 16 yaşındaki bir kız çocuğu kaçırıldı.

Olaya ilişkin açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist tarafından, Muş / Bulanık ilçesi Seçme köyü Saliha mezrasında elektrik tamiratı yapan VEDAŞ görevlileri, bölgeye bir daha elektrik tamiratı için gelmemeleri yönünde tehdit edilerek araçları gasp edilmiş, söz konusu araç ile Seçme köyünde ikamet eden 16 yaşındaki bir kız çocuğu, bölücü terör örgütüne götürülmek üzere kaçırılmıştır." bilgisi verildi.