Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı’nda üç haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 1995/2 tertip askerler törenle yemin etti. Askerlerin aileleriyle buluşmasında ise duygu dolu anlar yaşandı. Askerler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.

Tugay Komutanlığı tarafından, 95/2 tertip acemi askerlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Alim Barut, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen askerlerin aileleri katıldı. Tören Vali Alim Barut ve Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır’ın alana gelerek birlikleri selamlamasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler yemin ederek ustalığa terfi etti. Askerler yemin ederken aileleri de onları meraklı gözlerle izleyerek fotoğraflamaya çalıştı.

'VATAN İÇİN CAN VERMEYE DAİMA HAZIRIZ'

Törende Tugay'a ilk katılan ve eğitim süresince başarılı olan askerlere takdir ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Daha önceki yıllarda askerlik eğitimini burada alan ve şu anda oğulları da askerliğini burada yapan 8 askerin babasına hediyelerinin verilmesinin ardından yapılan hudut yemini ailelerden büyük alkış aldı. Askerler vatan için can vermeye daima hazır olduklarını haykırdı. 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır törende yaptığı konuşmada, “Sizlere birlikte bu törene Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve terörle mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatanda feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir. Bugün güzel ülkemizde özgürce yaşama imkânını bahşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir.” dedi.

'PAROLANIZ VATAN, MİLLET, BAYRAK VE ŞEREF'

Askerlere ettikleri yemine bağlı kalacaklarına gönülden inandığını kaydeden Tuğgeneral Celalettin Sağır, şunları kaydetti: “Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan Mehmetçikler, bu yeminle birlikte sizler milletimize sadakat ve hizmet edeceğinize, amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, ulusumuzun güvenliğine layık olacağınızı ve Atatürk’ün düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namusun Türk ulusu için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, millet, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlükten asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.”

Askerlerin toplu olarak piyade marşını okuması sonrası tören geçişi düzenlendi. Askerlerin geçişi sırasında Tuğgeneral Sağır, askerleri Muharip gazilerle birlikte selamladı. Ardından Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileler, askerleriyle buluşarak hasret giderdi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada askerler ve aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Aileler, çocuklarının vatan görevini yapmasından mutluluk duyduklarını belirtirken, çocuklarını izlerken büyük bir gurur yaşadıklarını dile getirdi.