Muş’ta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehit ve gazi çocuklarına çeşitli spor malzemesi hediye etti.

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şehit ve gazi çocuklarına hediye vererek kutladı. ASKF hizmet binasında düzenlenen 23 Nisan etkinliğine Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Çavuş, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muş İl Temsilcisi Emrullah Zeki Aktaş, Güneydoğu Gazisi Nurullah Köse, Güneydoğu Gazisi Mehmetşah Güler, Güneydoğu Gazisi Mehmetcan Kaplan ve çocukları katıldı.

Atatürk’ün düşüncesinde çocukların, milletin geleceği olduğunu vurgulayan Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan, özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Şehit ve Gazi çocuklarını sevindirmek istediklerini söyledi.
Hediyelerin tamamen sembolik olduğunu ve asıl amacın şehit ve gazi çocukları ile bir araya gelmek istediklerini ifade eden Türkan, şunları söyledi: "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Bu nedenle bizde canlarını severek feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin çocuklarını böyle bir günde ağırlamaktan gurur ve onur duyduk. Bu bir defaya mahsus olamayacak ve biz her zaman onların yanındayız. Geleceğimizin teminatı olan başta Cumhuriyetimizin çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."

Çocuklar adına Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin şehit ve gazi çocuklarına yönelik düzenlediği etkinlikten dolayı teşekkür eden Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muş İl Temsilcisi Emrullah Zeki Aktaş ise "Bugün dünyada sadece tek ülkemizde çocuk bayramı vardır. Bu da ülkemizin geleceğine ve insanına verdiği önemin en büyük göstergelerinden biridir. Bu vesile ile biz de din, dil, ırk ve cinsiyet gözetmeden tüm çocuklarımızın bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz." şeklinde konuştu.