Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, özel vakumlu ekskavatör aracı sayesinde sağanak yağışın getirdiği kumların tıkadığı mazgalları temizliyor.

Mazgallardaki çöpleri ve malzemeleri temizleyen, kanallardaki tıkanıklıkları gideren ekskavatör, yeraltındaki hiçbir boruya ve altyapıya zarar vermeden kazısız bir şekilde toprağı vakumlayarak boşaltıyor.

ASKİ yetkileri, vakumlu ekskavatörün, iş makinelerinin verdiği hasarları minimuma indirdiğini bildirerek, araç sayesinde zorlu hava koşullarına rağmen vatandaşa hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti. Yetkililer, tıkalı mazgal ve kanal açma çalışmalarında kolaylık sağlayan vakumlu ekskavatörle ilgili şu bilgileri verdi: “Toprağa basınçlı hava vererek toprağı gevşetme özelliğine de sahip olan araç, kanalizasyon sisteminde tıkanıklıklara anında müdahale edebilecek her türlü donanıma sahip. Yerin altına yüksek basınçla hava gönderip toprağı yumuşatarak rahat çalışma sağlamaktadır. Aynı zamanda, içinde bulunan su jeti sayesinde basınçlı suyla çamur yumuşatılıp temizleniyor.”

RÖGAR KAPAKLARI DEDEKTÖRLE ARANMIŞTI

Öte yandan 19 Haziran günü öğleden sonra Etimesgut ilçesi Eryaman bölgesi ve Sincan ilçesindeki aşırı yağışlarda ana ve ara yollardaki rögar (mazgal) kapaklarının yetersizliğinden taşkınlar yaşanmıştı. Çok sayıda araç trafikte yolda kalırken, olay yerine gelen belediye işçileri ise sel sularından gözükmeyen rögar kapaklarını dedektörle aramıştı.