Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan Levent ve Mehtap Durmuş çiftinin 3. çocukları Mustafa Kemal "aslan sendromlu" olarak dünyaya geldi. 6 aylık Mustafa Kemal Durmuş'un ailesi, çocuklarının hayatta kalabilmesi için yardım bekliyor.

Trabzon'da altı ay önce doğan Mustafa Kemal Durmuş, milyonda bir rastlanılabilecek bir sağlık sorunu ile hayata gözlerini açtı. Bartsocas-Papas sendromu olarak da bilinen "aslan sendromu" rahatsızlığı nedeniyle bebek ağzı, elleri ve bacakları yapışık doğdu. Az rastlanılan bir gen bozukluğu da bulunan bebeğin iç organları da sağlıklı çalışmıyor. Mustafa Kemal boğazına takılan bir cihaz sayesinde solunumunu yapabiliyor. Ağzı yapışık olan çocuk midesine takılan cihaz ile beslenebiliyor.

Baba Levent Durmuş, Türkiye'de benzer şekildeki vakıaların birçoğunun yaşamadığını ancak tedavisi yapılan bir bebeğin 6 yaşına kadar yaşatılabildiğini ve halen hayatta olduğunu söyledi. Anne Mehtap Durmuş, bebeğinin yakında görme yeteneğini kaybedeceğini belirterek, "Oğlumun yaşayabilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyoruz." dedi.

Baba Durmuş, çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle altı aydır çalışamadığını belirtirken oğlunun zorlu tedavi sürecini sürdürebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım beklediğini ifade etti. Normal bir bebeğin iki üç katı bez değiştirmek zorunda kaldıklarını da belirten baba, "Oğlumun tedavisini sürdürebilmek ve ayaklarımız üzerinde durabilmek için devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Çocuğumun yıllarca sürecek bir tedaviye ihtiyacı var. En az 15-20 ameliyat geçirecek. Bu en az 6-7 yıl sürecek. Altı aydır işsizim ve çok zor durumdayız. Üç yıl önce Cumhurbaşkanımızla bir araya gelmiştim. Ona onun için yazdığım bir şiiri hediye etmiştim. Kendisinden çocuğum için bir iş istiyorum." diye konuştu.