Türk Toraks Derneği, çocuklarda en sık görülen kronik hastalıklardan olan astımın sürekli tedavi gerektiren bir hastalık olduğunu, ancak yaz aylarında infeksiyonların azalması, havaların bahara göre daha dengeli gitmesi nedeniyle birçok çocuğun ilaç ihtiyacının ortadan kalktığını, buna dayanarak Haziran sonundan başlayarak Eylül başına kadar tedaviye ara verilebileceğini bildirdi.

Dernek yönetiminden yapılan bilgilendirmede, yaz ayının gelmesiyle birlikte havaların ısınması ile astımlı çocuklarda belirgin bir rahatlama olduğunu, çocuklarının düzeldiğini görmek için annelerin yazı iple çektiğini kaydetti. Çocuklarda en sık görülen kronik hastalıklardan olan astımın sürekli tedavi gerektiren bir hastalık olduğu, ancak yaz aylarında infeksiyonların azalması, havaların bahara göre daha dengeli gitmesi nedeniyle birçok çocuğun ilaç ihtiyacının ortadan kalktığı belirtilen açıklamada, buna dayanarak Haziran sonundan başlayarak Eylül başına kadar tedaviye ara verilebileceğini bildirdi. Bu durumun Akdeniz ülkelerinde ve Latin Amerika’da böyle olduğu ifade edildi.

Açıklamada, tedaviye kısa bir ara vermenin ilaca ihtiyacın hâlâ devam edip etmediğini anlamak için de iyi bir fırsat olduğunu, özellikle son 6 ayında belirgin şikayeti olmayan hastalarda yazın nasıl geçtiğine dayanarak sonbaharda tedavi yaklaşımının gözden geçirildiğini belirtti. Yaz döneminde çocuklar için uygulanan bu yöntemin erişkin insanlar için farklı olduğu ifade edildi. Erişkin bir astım hastasında aynı yaklaşımı uygulamanın doğru olmayacağını, erişkinlerde tedavinin düzenlenmesi için mutlaka hastanın göğüs hastalıkları hekiminin tavsiyelerine uygun davranması gerekli olduğu kaydedildi.
.