Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in Eskişehir'deki baba evi yasa boğuldu. 2 yıllık astsubay olan oğullarının şehit haberi inşaat ustası Baba Metin Özdemir ile Anne Fatma Özdemir ve kardeşi Murat Özdemir'e askerler tarafından verildi. Şehit Özdemir'in kısa süre önce tanıştığı kız arkadaşıyla nişanlanıp, ardından düğün yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in şehadet haberi subaylar tarafından geç vakitte Eskişehir'deki Özdemir ailesine iletildi. Özdemir ailesi, şehadet haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Baba ve anne, askerler tarafından teselli edildi. Sonrasında şehitin babasının ikamet ettiği Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'taki tek katlı müstakil eve Türk bayrağı asıldı. Akrabaları, yakınları da şehadet haberi üzerine Özdemir'in baba ocağına gelerek gözyaşlarına boğuldu. Baba Metin Özdemir, anne Fatma Özdemir ile kardeşi Murat Özdemir taziyeleri kabul etti. Haberi alan mahalleli de Özdemir ailesinin evlerinin önüne akın etti. 2 yıllık astsubay olan Özdemir'in mezun olduktan sonra ilk tayin yerinin Hakkari olduğu belirtildi. 24 yaşındaki Özdemir'in bir kız arkadaşının olduğu ve önümüzdeki günlerde nişan yapıp akabinde düğün yapmaya hazırlandığı kaydedildi. Özdemir'in tırtıllı araç teknisyeni olarak görev yaptığı belirtildi.

Bu arada, yaklaşık 100 araçtan oluşan konvoyla 250 kişilik grup şehit Özdemir'in evinin önüne geldi. Araçlarına Türk bayrağı asan gruptakilere şehidin evinin önünde bekleyen bazı minik çocuklar ise 'şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan atarak karşıladı. Araçlarından inen grup önce İstiklal Marşı okudu, akabinde tekbir getirdi. Grup, daha sonra da şehitler için topluca dua etti.

Eskişehir Valiliği ise şehit Özdemir için yarın ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenleneceğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "6 Eylül 2015 günü Hakkari İli Yüksekova İlçesi Gürkavak Mevkiinde Doski Vadisi operasyonunda şehadete ulaşan Murat Özdemir yarın ikindi namazına müteakip Reşadiye Camii'nde kılınacak son yolculuğuna uğurlanacak."