Erzurum'un Horasan ilçesinde bugün sabah saatlerinde silahlı saldırı sonucu yaralanan Astsubay Nazım Altun'un vurulmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı ile Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama kafaları karıştırdı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi web sitesinde Astsubay Altun'un terörist saldırı sonucu yaralandığını duyururken, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise söz konusu saldırının terör saldırısı olmadığının değerlendirildiğini ifade etti. Vali, twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Horasan'da bir TSK mensubu personelimiz silahla yaralanmıştır, Terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı değerlendirilmektedir. Horasan'da hafif şekilde yaralanan TSK mensubu personelimizin sağlık durumu gayet iyi. Kamuoyuna duyurulur."

Genelkurmay Başkanlığı ise web sitesinden Astsubay Nazım Altun'a yönelik saldırı ile ilgili olarak, "34’üncü Mühimmat Bölge Komutanlığında (Erzurum) görevli Astsubayımıza, birliğine giderken Erzurum / Horasan İlçe merkezinde aracının arıza yapması üzerine, inerek aracını kontrol ettiği esnada, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Personelin karşılık vermesi üzerine teröristler olay bölgesinden kaçmıştır.Olayda karın bölgesinden yaralanan Astsubayımız, yaralı olarak birliğine aracı ile intikal etmiş, müteakiben birlik komutanlığınca Erzurum Asker Hastanesine sevk edilmiştir. Personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır." bilgisine yer verildi.