Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki tarihi Siverek Kalesi çürümeye terk edildi.
Asurlular döneminden kalma Siverek Kalesi bakımsızlık nedeniyle çürümesi vatandaşların tepkisini çekiyor. Çevresinde bulunan evler de tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi kalenin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi.

Kale üstünde daha önce bulunan ve vatandaşların uğrak yeri olan kafeterya yıkıldı. Yeni kafeterya da yapılmayınca kale üstü hayvanların otlak alanı oldu. Şehir merkezinde bulunan kalenin üstü bira şişeleriyle doldu. Yurdun değişik yerlerinden Siverek Kalesi'ni ziyarete gelenler, tarihi kaleyi gezerken kurumuş otlar ve yıkık dökük alanlarla karşılaşıyor.

Konu ilgili açıklama yapan Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Dernegi Başkanı Vahap Bayram, şunları kaydetti: "Yasadığımız çağda Türkiye'de ve dünyada yönetimler büyük bütçelerle arkelojık kazılar ve restorasyonlar yaparak tarihi yapıları gün yüzüne çıkartıp günümüz insanlığına kazandırmaktadırlar. Oysakı Asurlular dönemine kadar dayanan Siverek Kalesi gibi tarihi bir yapı hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimler tarafından adeta görmezlikten geliniyor. Yıkılmakta olan Siverek Kalesi ve etrafı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında riskli alan ilan edilmesine rağmen bugüne kadar bir çivi dahi çakılmamıştır. Bu da yöneticilerin geçmişte yaşanan kaledeki taş düşmelerinden ders almadıklarını göstermekte.

Ayrıca kale, bakımsızlıktan ve hiç bir görevlinin orada bulunmamasından dolayı şu anda madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Oysaki kale Siverek 'e kazandırılırsa restorasyon ve peyzaj çalışmaları yapılırsa vatandaşların aileleriyle birlikte zaman geçirebileceği güzel ve tarihi bir mekan Siverek 'e kazandırılmış olacak.

Tüm sorumluların bunun bilincine varıp biran önce gerekenleri yapmalarını aksi halde olası tüm tehlikelerden oluşacak kazalardan yetkilileri sorumlu tutacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz."