Uluslararası Yardım Kuruluşu Kimse Yok Mu bünyesinde faaliyet gösteren Asya Arama Kurma Ekibi, dün 7,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’e hareket etti.

Kimse Yok Mu bünyesinde faaliyet gösteren ve 12 kişiden olyuşan Asya Arama Kurma timi, Malezya üzerinden deprem bölgesine ulaşmaya çalışacak. Ekibin yarın akşama doğru deprem bölgesine ulaşması bekleniyor. Tam donanımlı ekip, deprem bölgesinde hem arama kurtarma çalışmalarına katılacak, hem de acil insani yardım faaliyetlerinde bulunacak. Arama kurtarma timini, sağlık ve psiko-sosyal destek ekibi takip edecek.

Hareket öncesinde Atatürk Havaalanı’nda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Asya Arama Kurma Timi lideri Ertuğrul Yorguner, bölgede kalacakları en az 10 günlük zaman zarfında var güçleriyle arama ve kurtarma çalışmalarında bulunacaklarını söyledi.

12 kişilik bir öncü ekipten oluştuklarını dile getiren Yorguner, "Bugün Nepal’deki deprem haberini alır almaz Asya Kurtarma ekibi olarak hemen teyakkuza geçtik. Bölgedeki arkadaşlarla irtibata geçerek deprem bölgesine en yakın diğer gönüllü arkadaşlarımız deprem bölgesine yönlendirmeye çalıştık. Hem onlar hem de Birleşmiş Milletler aracılığıyla bilgi edinmeye çalıştık. Nepal hükümetinin uluslararası yardım çağrısı üzerine Asya ekibi bir kurtarma timi halinde şu anda bölgeye intikal aşamasındayız" diye konuştu.

Tam donanımlı kurtarma ekibi, Malezya üzerinden Nepal’a ulaşmaya çalışacak. En az 10 gün bölgede kalacak olan ekip edineceği izlenimler doğrultusunda merkeze bilgi vererek, ihtiyaç duyulması durumunda çadır, gıda temizlik malzemeleri dağıtmaya çalışacak. Nepal'in doğusundaki Pokhara bölgesinde dün sabah meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre bin 500 dolayında kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.